Yargıtay'dan şasi kararı! Bunu yapanlar yandı

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, piyasaya sürmeye çalıştığı 10 aracın şasi numarasını değiştiren sanığa "resmi belgede sahtecilik" suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını ve araçlara el konulması kararını onayladı.

Yargıtay'ın kararına göre, araçların şasi numaralarını değiştirerek piyasaya sürmek isteyen kişiler ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Balıkesir'de hurdacılık yapan bir kişinin 10 aracın şasi numarasını değiştirmesi nedeniyle verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını ve araçların müsadere edilmesi kararını onadı.

PİYASAYA SÜRECEKTİ

Olayla ilgili soruşturma, Balıkesir'de hurdacılık yapan bir kişinin hasarlı araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek trafiğe dahil etmeye çalıştığı ihbarı üzerine başlatılmıştı. Yapılan incelemeler sonucunda 10 aracın şasi numarasının değiştirildiği tespit edildi.

Balıkesir 3. Asliye Ceza Mahkemesi, tanık beyanları ve bilirkişi raporları doğrultusunda, sanığın "resmi belgede sahtecilik" suçunu işlediğine hükmederek 2 yıl 1 ay hapis cezası vermişti. Mahkeme ayrıca suça konu araçların müsadere edilmesine de karar vermişti.

ARAÇLARA EL KONULACAK

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, verilen cezayı ve araçlara el konulması kararını hukuka uygun bularak oy birliğiyle onadı. Kararda, yargılama sürecindeki işlemlerin usul ve yasaya uygun yapıldığı, eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiği ve suç vasfının doğru belirlendiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri