Tamer Karadağlı'dan Beşikçioğlu'na tepki: Devlet yazısı kaldırıldı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'na tepki gösterdi. Karadağlı, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Devlet Tiyatroları" yazısının indirildiğini duyurdu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Etimesgut Belediyesi ile imzalanan protokole ilişkin yaşanan sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Karadağlı, Etimesgut Belediyesi'nin inşa ettiği 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Devlet Tiyatroları’nın sahne almaya başlamasının ardından yaşanan krize dikkat çekti.

HUKUKA TAŞINACAK

Karadağlı, merkezin Devlet Tiyatroları’na uygun standartlarda inşa edildiğini belirterek, burada "Yüzyıllık Destan Ateş" oyununun prömiyerinin yapıldığını ve oyunların yüzde yüz doluluk oranıyla oynandığını söyledi. Ancak daha sonra merkeze girişlerinin engellendiğini ifade etti. Karadağlı, “Devlet Tiyatroları’ndan emekli bir sanatçımız oradaki Devlet Tiyatroları yazısını indirdi. Ancak tek taraflı bir fesih söz konusu olamaz. Görüşmeler yapılacak ve gerekirse konuyu hukuka taşıyacağız” dedi.

SAHNEYE GİRİŞ ENGELLENİYOR

Eski Belediye Başkanı Enver Demirel'in merkezin Devlet Tiyatroları'na devredilmesi için yaptığı açık çağrıyı hatırlatan Karadağlı, "Sanat teknik müdürümüzle birlikte gittik, sahne ve kulis düzenlemeleri yapıldı. Her şey Devlet Tiyatroları standardına göre inşa edildi. Ancak şu an sahneye girişimiz engelleniyor” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri