Şimdi de Edirne Uzkunköprü’de köpek katliamı iddiası

Yurdun dört bir yanından “köpek katliamı” iddiaları gelmeye devam ediyor. Ankara Altındağ ile Bitlis Ahlat’ın ardından şimdi de Edirne Uzunköprü’de “köpek katliamı” yapıldığı ileri sürüldü.

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili yasal düzenlemeye karşı çıkan çevrelerden, yeni yeni “köpek katliamı” iddiaları gelmeye devam ediyor. Ankara Altındağ ile Bitlis Ahlat’ın ardından şimdi de Edirne Uzunköprü’de “köpek katliamı” yapıldığı ileri sürüldü.

Sosyal medyada yayılan iddialara göre, Edirne Uzunköprü’de sokak köpeklerini besleyen bir çift, çuvallar içinde yaklaşık 15 köpek cesedi buldu. Hayvan sever oldukları belirtilen çift, durumu bağlı oldukları STK’ya bildirdi.

Bunun üzerine Uzunköprü Belediyesi’nden bir açıklama yapıldı. Belediye olayla bir ilgilerinin olmadığını belirterek, Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Edirne Uzunköprü'de köpek katliamı iddialarıyla ilgili Jandarma’nın bölgede inceleme yaptığı ifade edildi.

Köpek cesetlerinin bulunduğu bölgenin çöplük olduğu kaydediliyor.

Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi. Köpeklerin nasıl öldüğü, öldürülmüşlerse kim veya kimler tarafından öldürüldükleri bilinmiyor.

ALTINDAĞ VE BİTLİS AHLAT’TA NE OLDU

Bu arada, Ankara Altındağ’daki köpek katliamı iddianın altından belediyeye ait hayvan mezarlığı çıkmıştı. Bitlis Ahlat’taki köpek katliamı iddiayla ilgili ise Valilik ve Belediye’den “iddialar gerçek dışı, görüntüler eski” açıklaması gelmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri