Rusya'da radikal karar! Google, Android ve iOS yasaklanabilir

Liberal Demokrat Parti Milletvekili Alexey Didenko, Google, Android ve iOS gibi popüler teknoloji platformlarının Rusya'da yasaklanabileceği belirtti.

Liberal Demokrat Parti Milletvekili Alexey Didenko, RuNews24'e verdiği demeçte, Google, Android ve iOS'un Rusya'da yakın gelecekte yasaklanma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Didenko, "Bu bizim girişimimizle gerçekleşmeyecek. Kamu görevlileri ve yetkililer, özellikle gizli bilgilere erişimi olanlar, uzun zamandır bu platformları kullanmaktan yasaklandı. Bu, başka platformlara geçiş yapmanız gerektiğini belirten ilk mesajdı" ifadelerini kullandı.

YOUTUBE'A YÖNELİK KISITLAMALAR

Geçtiğimiz hafta, Devlet Duması Bilgi Politikası, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Komitesi Başkanı Alexander Khinshtein, YouTube'un Rusya'daki hizmet hızının yavaşlatılacağını duyurmuştu. Khinshtein, Amerikan video paylaşım platformunun Rus veri merkezlerinin hizmet bedelini ödeyemediğini belirterek, indirme hızının %40 oranında düştüğünü ve bu oranın %70'e kadar artabileceğini açıklamıştı.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

Google, YouTube'un Rusya'daki çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya'da bazı kişilerin YouTube'a erişimde sorun yaşadıklarının farkındayız. Bu, herhangi bir teknik sorun veya bizim tarafımızdan yapılan bir eylemin sonucu değil" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri