Otomobil fiyatlarına eylülde zam gelebilir

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, eylül ayında otomobil fiyatlarında ortalama yüzde 5'lik bir zam beklendiğini açıkladı.

Otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeler, araç almayı düşünen vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eylül ayında otomobil fiyatlarında zam beklendiğini duyurdu.

Özpeynirci'nin verdiği bilgilere göre, Türkiye otomotiv pazarı temmuz ayında 94 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaştı ve ağustos ayında da 85 bin adet civarında bir satış bekleniyor.

Bu yüksek satış rakamlarının arkasında iki önemli faktör bulunuyor: Birincisi, "ulusal tip onayı" olan yerli araçların 31 Ağustos'a kadar GSR2 (Genel Güvenlik Yönetmeliği 2) olmayan araçları satma avantajı; ikincisi ise son dönemdeki kur artışından dolayı "zam gelecek" endişesiyle yapılan alımlar.

YÜZDE 5'LİK ZAM KAÇINILMAZ

Sektör yetkilileri, kurdaki artıştan dolayı eylül ayında ortalama yüzde 5'lik bir zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Özpeynirci, bu noktada kur artışından ziyade euro/dolar paritesinin önemli olduğunu vurguladı. Fakat, zam oranlarının markadan markaya ve modelden modele değişiklik göstereceği de belirtildi.

Öte yandan, yerli araçların GSR avantajının bitmesi ve GSR2'ye geçiş yapmaları da fiyatları etkileyecek bir diğer faktör olarak öne çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri