Ömer Çelik açıkladı: Abbas ve Haniye TBMM’ye böyle davet edilmiş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas lideri Haniye’nin TBMM’ye davet edilmesinin perde arkasını açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk TV’nin canlı yayın konuğu olarak, Hamas lideri Haniye suikastını değerlendirdi.

Çelik, suikasta sert tepki gösterirken, İsrail’in savaşı yaymaya çalıştığını söyledi. Çelik, İsrail'in bölgesel savaş için ilk tetiğini çekmiş olduğunu kaydetti.

Ömer Çelik, soru üzerine, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas lideri Haniye’nin TBMM’ye davet edilmesinin perde arkasını da açıkladı.

ERDOĞAN'IN İLK SÖZÜ BU OLMUŞ

“Davet olayı çok tartışıldı, eleştirenler oldu. Perde arkasını açıklayayım” diye söze başlayan Ömer Çelik, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanı ile uçakta yolculuk ederken, Netanyahu’nun Amerikan Kongresi’nde konuşacağı bilgisi geldi. Bu bilgiyi kendisine ilettiğimizde, ilk ifadesi şu oldu: ‘Biz de Sayın Abbas ile Haniye’yi davet edelim, aynı gün aynı saatte TBMM’de konuşturalım.’ Hemen bu konuda gerekli girişimleri yapalım dedi. Temas kuruldu, davet iletildi. Sayın Mahmud Abbas, sağlık nedenleriyle o gün o saatte Türkiye’de olamayacağını, daha sonraki bir tarihte, Ağustos ayı içerisinde gelebileceğini söyledi. Böyle olunca, aynı gün aynı saatte konuşturma olmamış oldu.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri