Narin'in köyünde oylar o partilere gitmiş: Güran ailesini siyasiler mi koruyor?

Güran ailesinin yayınladığı basın açıklamasında, Tavşantepe Mahallesi'ndeki seçim sonuçlarına da vurgu yapıldı. Açıklamanın gündeme düşmesinin ardından köydeki seçim sonuçları merak edildi. O partilerin aldığı oylar büyük dikkat çekti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyü, son günlerde 8 yaşındaki Narin Güran'ın trajik ölümüyle ülke gündemine oturdu. 21 Ağustos'ta kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor. Olayın ardından köyün seçim sonuçları da dikkat çekti.

SEÇİM SONUÇLARINA İLGİ ARTTI

Küçük çocuğun amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi Muhtarı olan Salim Güran, 2 Eylül'de tutuklanarak muhtarlık görevinden uzaklaştırıldı. Narin'in arama çalışmalarında yaşanan ihmallere dair iddialar ve olayın muhtarın aile bireyi olmasından kaynaklı ortaya çıkan tartışmalar, köyün seçim sonuçlarına olan ilgiyi artırdı.

İŞTE SEÇİM SONUÇLARI

Güran ailesi yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Devletimize bağlı tüm güçlerin bu oyuna gelmemelerini istirham ederiz. Maalesef bazı muhafazakar yazarlar dahi hiç inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile itham etmektedirler.
Sadece ailenin çok küçük bir kısmının yaşadığı, olayın vuku bulduğu Tavşantepe Mahallesinde yapılan seçim sonuçlarını tetkik ederlerse bu beyanları nedeniyle mahcup olacaklardır. Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır"

31 Mart Yerel Seçimleri'nde köyde kullanılan toplam 154 oyun 100'ü AK Parti’ye giderken, 32 oy Demokrasi ve Atılım Partisi'ne atıldı (DEVA). HÜDA PAR 16, Yeniden Refah Partisi 3 ve Saadet Partisi 2 oy aldı. Köyde AK Parti'nin açık ara önde olduğu görüldü.

Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise köyde kullanılan 173 oydan 119'u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a giderken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 50 oy aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri