Nadir görülen sivrisinek kaynaklı virüs bir can aldı

New Hampshire eyaletinde, on yıl aradan sonra ilk kez görülen Doğu At Ensefaliti (EEEV) virüsü nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Yetkililer halkı uyarırken, virüsün tedavisi olmadığına dikkat çekti.

ABD'nin New Hampshire eyaletinde sağlık yetkilileri, nadir görülen ve ölümcül olabilen Doğu At Ensefaliti (EEEV) virüsü nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hampstead kentinde yaşayan bir yetişkinin, sivrisinek ısırığı sonucu bu virüse yakalandığı ve hastanede tedavi gördükten sonra yaşamını yitirdiği bildirildi.

DAHA ÖNCE DE BENZER VAKA YAŞANDI

Yetkililer, bu vakanın New Hampshire'da on yıldır bildirilen ilk EEEV vakası olduğunu vurguladı. 2014 yılında eyalette üç kişinin bu hastalığa yakalandığı ve ikisinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

GRİP BENZERİ SEMPTOM GÖSTERİYOR

EEEV'nin Massachusetts ve Vermont eyaletlerinde de tespit edildiği belirtilirken, sağlık yetkilileri halkı uyardı. Virüsün grip benzeri semptomlara neden olabileceği, ancak ciddi nörolojik hastalıklara da yol açabileceği açıklandı. Özellikle beyin ve omurilik etrafındaki zarların iltihaplanması (ensefalit ve menenjit) gibi komplikasyonların gelişebileceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri