Mehmet Akif'in Taceddin Dergahı'na defnedilecek

Ankara'da vefat eden ‘Türk Dili’ davasının önde gelen isimlerinden Mehmet Doğan'ın cenaze namazı bugün ikindi namazını müteakip Hacı Bayram-ı Velî Camii’nde kılınacak. Doğan’ın cenazesi Akif’in İstiklal Marşı’nı yazdığı Taceddin Dergahı’na defnedilecek.

Hakk'a yürüyen Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan'ın ardından, edebiyat dünyası büyük ustaya saygı gösterisi yapıyor. Türkiye'nin dil ve kültür camiası, Doğan'ı hürmetle anıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucu ve şeref başkanı Mehmet Doğan, Ankara'da 77 yaşında vefat etti. Türk edebiyatı ve düşünce dünyasının önemli isimlerinden biri olan Doğan, Batılılaşma eleştirileri ve medeniyetin yeniden inşasına dair eserleriyle tanınıyordu. Doğan’ın vefatının ardından edebiyat dünyasından pek çok isim taziye mesajları paylaştı.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

Yusuf Kaplan, “Türkiye bugün büyük bir değerini kaybetti. D. Mehmet Doğan Ağabey Hakk’a yürüdü. Bizleri yalnız bıraktı gitti. Çok üzüldüm. Öncü bir adamdı. Batılılaşma ihanetini bütün yönleriyle yazdı. Medeniyetimizin yeniden inşasında dil, kültür, düşünce, sanat ve yakın tarih alanında öncü işler yaptı, eserler yazdı. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet, makamı âlî olsun” ifadelerini kullandı.

Mustafa Özel ise “Ülkemizin Türkçe, dil, kültür ve fikir savaşçısı D. Mehmet Doğan ağabey vuslata ermiş. Onu hep ilk okuduğum Batılılaşma İhaneti kitabıyla hatırlayacağım. İnanmakta zorluk çektiğim ne kadar çok şey vardı. Kendisine yazdığı harf, konuştuğu kelime sayısınca rahmet diliyorum. Fâtiha” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

MEKANI CENNET, MAKAMI ALİ OLSUN

İbrahim Tenekeci, “Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu kıymetli ağabeyimiz, muhterem büyüğümüz, emek ve eser sahibi Mehmet Doğan Bey, çileli dünya yolculuğunu tamamlayıp asıl yurduna kavuşmuştur. Biz kardeşleri olarak kendisinden razıyız. Mekânı cennet, makamı âlî olsun” şeklinde konuştu.

Mustafa Kutlu ise “Kardeşim D. Mehmet Doğan’ı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Eşine, çocuklarına ve yakınlarına sabırlar dilerim” dedi.

BİR NESLİ YETİŞTİRDİ

Nurullah Mısıroğlu, “Mehmet Doğan hocanın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisiyle rûberu tanışma imkânım olmadıysa da şu kıymetli eserleri “Bir Savaş Sonrası İdeolojisi Kemalizm”, “Batılılaşma İhâneti” ve “Türkiye Cumhuriyeti Tarihine Giriş” vesilesiyle kendisinden istifade ettik” diyerek Doğan’ın eserlerinin önemine vurgu yaptı.

Bedri Gencer, “Cumhuriyet devri Müslüman neslinin önde gelen fikir ve dava adamlarından, dostumuz, ağabeyimiz, yoldaşımız Mehmet Doğan da dünya nöbetini savdı, âlem-i cemâle göç etti. Bu kubbede hoş bir sada bıraktı. Eserleri, hatıralarıyla yaşayacak. Menzili mübarek, mekânı cennet olsun” diyerek duygularını paylaştı.

TACEDDİN DERGAHI'NA DEFNEDİLECEK

Bu arada, ömrünü Türkçeye ve Türk dünyasına adayan, çalışmaları ile Mehmet Akif Ersoy’u yaşatan, ardında iki ciltlik Doğan Büyük Türkçe Sözlük dahil 40’ı aşkın eser bırakan Doğan’ın cenaze namazı bugün ikindi namazını müteakip Ankara’daki Hacı Bayram-ı Velî Camii’nde kılınacak. Doğan’ın cenazesi Akif’in İstiklal Marşı’nı yazdığı Taceddin Dergahı’na defnedilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri