Mahra Yasası yürürlüğe giriyor: Başıboş köpekler sokaklardan toplanacak

GÜSODER Başkanı Murat Pınar, başıboş köpek sorununa ilişkin kanun teklifini kızına ithaf ederek, “Mahra Yasası” dedi. Pınar, “Talebimiz çok netti, başıboş köpeklerin toplanması, sokakların çocuklar için güvenli hale gelmesi” diye ekledi

Antalya’da 10 yaşındaki kızı Mahra Melin’i başıboş köpek saldırısı nedeniyle yaşanan kazada kaybeden Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği Başkanı Murat Pınar, başıboş köpek sorununa ilişkin verdikleri mücadeleye değinerek Meclis’te onaylanan yasayı kızına ithaf etti. Murat Pınar, “3 yıl önce birisi gözünün nuru biricik kızın, Mahran, başıboş köpekler sebebiyle çok acı bir şekilde vefat edecek dese inanmazdım, inanamazdım. Ama keşke biri söyleseydi. Biri sokakta başıboş bırakılan köpeklerin ölüme sebep olabileceğini söyleseydi! İşte, Güvenli Sokaklar Derneği’nin kuruluş amaçlarından biri budur!” dedi. Pınar, “Talebimiz çok netti, başıboş köpeklerin toplanması, sokakların çocuklar için güvenli hale gelmesi, köpeklerin de huzurlu yuvalara kavuşması” ifadelerini kullandı.

Antalya’da 5 Mart 2022 tarihinde yaşanan başıboş köpek saldırısından kaçarken meydana gelen trafik kazasında kızı Mahra Melin’i kaybeden baba Murat Pınar, derneğin kuruluşu ve amacına değinerek şu açıklamada bulundu:

“3 yıl önce birisi bu isimde bir dernek kuracaksın, zorlu bir mücadeleye gireceksin deseydi güler geçerdim. Yine 3 yıl önce birisi gözünün nuru biricik kızın, Mahran, başıboş köpekler sebebiyle çok acı bir şekilde vefat edecek dese inanmazdım, inanamazdım. Ama keşke biri söyleseydi. Biri sokakta başıboş bırakılan köpeklerin ölüme sebep olabileceğini söyleseydi! İşte, Güvenli Sokaklar Derneği’nin kuruluş amaçlarından biri budur.”

TÜRLÜ HAKARETE MARUZ KALDIK

“Kızımı kaybedince fark ettiğim başıboş köpek sorununun çözümü için mücadele etmek, insanları bu sorun hakkında bilinçlendirmek ve başka çocukların aynı sebeple zarar görmesini engellemek. Biz cahildik, biz cahil hayvanseverlerdik. Kapımıza yem döker, su koyar, gördüğümüz her köpeği severdik. Bilemedik bu cehaletin kızımızı bizden alacağını! Her anne baba duysun tedbirini alsın istedik. Kamu güvenliğinden sorumlu Devletimiz bu soruna çare bulsun istedik. Zor bir yola çıktığımızı en başında fark ettik ama dönmedik. Türlü hakarete, iftiraya, itibar suikastine maruz kaldık. Yılmadık. Bize katılanlar oldu, yükümüze her ucundan destek olanlar, elimizi tutanlar, göz yaşımızı silenler oldu. Dernek üyesi, gönüllü, dost, arkadaş, aile olanlar oldu!”

TEK STK BİZİZ

Murat Pınar, “Talebimiz çok netti, başıboş köpeklerin toplanması, sokakların çocuklar için güvenli hale gelmesi, köpeklerin de huzurlu yuvalara kavuşması. Bu amacıyla derneğimiz Türkiye’de insan hakları ve hayvan refahının temin edilerek korunması için mücadele eden tek sosyal toplum kuruluşudur” diyerek sözlerine devam etti. Pınar, yasa hakkında da özet bilgi vererek, “30 Temmuz 2024 sabaha karşı, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu insan, hayvan ve çevre sağlığını koruma amacıyla köpeklerin başıboşluğuna son vererek barındırma ve sahiplendirme esaslı olarak değiştirilmiştir. Bu kanun, insan onurunu ve hayvan refahını koruyarak yaşatacak bir kanun haline gelmiştir. İnsan, çevre ve diğer hayvanlar ile bizzat köpeklerin zarar görmesine sebep olan al, rehabilite et, sal metodundan, al, rehabilite et, sahiplendirilene kadar barındır metoduna geçilmiştir” diye konuştu.

GÜVENLİ SOKAKLAR MİLLETİMİZİN

Pınar güvenli sokaklar çağrısına kayıtsız kalmayan devlet büyükleri ve milletvekillerine teşekkürlerini ileterek sözlerini şu şekilde noktaladı: “Güvenli sokaklar isteğimize, yardım çığlığımıza kayıtsız kalmayan, çocuklar için güvenli sokaklar tesis edeceğiz diyerek bize ses olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, bu sorun ne pahasına olursa olsun çözülmelidir diyerek sorunun ciddiyetine vurgu yapan Sayın Devlet Bahçeli’ye, Sayın Mustafa Destici’ye, emeğini esirgemeyen Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu’na, değişiklik teklifini sunan ilk imzacılar Sayın Dr. Tuba KÖKSAL, Sayın Harun MERTOĞLU ve diğer imzacı vekillerimize, Sayın Vahit KİRİŞÇİ Başkanlığındaki Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nun Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisinin değerli üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yapılan komisyon ve genel kurul toplantılarında türlü hakarete, saldırıya maruz kalmasına rağmen, vakarını koruyarak Yasama faaliyetini gerçekleştiren ve sonunda kabul oyu veren tüm Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerine, bu yolu bizimle beraber yürüyen isimsiz kahramanlara canı gönülden teşekkür ederiz! Bu süreçte mesnetsiz senaryolar ile en çok iftira ve hakarete maruz kalan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun ile çalışma arkadaşları ve tüm ekibine minnettarız! Başıboş köpeksiz güvenli sokaklar milletimizin olsun!”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri