Kızılcahamam yangını kontrol altında

Ankara Kızılcahamam ile Bolu Gerede sınırında yer alan ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. OGM, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Ankara Kızılcahamam ile Bolu Gerede sınırında yer alan ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Bolu Valisi Erkan Kılıç, yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Şahin, yangının Bolu sınırındaki Şahinler Mahallesi'nde başladığını ve rüzgarın etkisiyle Gerede ilçesine bağlı Demirler köyüne kadar ulaştığını belirtti. Yangına 6 helikopter ve yeterli sayıda iş makinesiyle hızla müdahale edildiğini kaydeden Şahin, yangının daha çok mera ve ot yangını şeklinde olduğunu, meşe ağaçlarının yangına dayanıklı olması nedeniyle orman yangınının sınırlı kaldığını söyledi.

FELAKETTEN DÖNÜLDÜ

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise Demirler köyünde yaşayan 65 kişinin tahliye edilerek güvenli bölgelere alındığını bildirdi. Kılıç, yangının evlere birkaç metre kadar yaklaştığını ancak itfaiye ve diğer ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangının evlere sıçramasının önlendiğini ifade etti. Ayrıca, yangının şu an itibarıyla yerleşim yerlerini tehdit etmediğini, ancak rüzgarın yön değiştirmesi durumunda gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

Vali Kılıç, bu yıl bölgede çok sayıda yangın çıktığını hatırlatarak, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. "Bu tür yangınların çoğu insan hatasından kaynaklanıyor" diyen Kılıç, ormanlık alanlarda ateş yakılmasının yasaklandığını ve diğer önlemlerin alındığını hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri