İşini hakkıyla yapan gazetecilere müjde: BİK Analitik bir aşamayı daha geride bıraktı

Basın İlan Kurumu tarafından geliştirilen ve ülke genelinde 420 internet haber sitesini anlık olarak takip eden BİK Analitik, ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almaya hak kazandı.

Basın İlan Kurumu tarafından geliştirilen ve internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini objektif bir şekilde ölçümlemek amacıyla hayata geçirilen BİK Analitik, uluslararası bağımsız denetim firması tarafından yapılan kontrol ve denetimlerden başarıyla geçerek ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almaya hak kazandı.

BİK Analitik ülke genelinde 420 internet haber sitesini anlık olarak takip ederek, kamu kaynaklarının basın sektörüne adil bir şekilde dağıtımını sağlıyor. 2023 yılında Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne eklenen bir hükümle BİK Analitik’in Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilen bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından yılda en az bir kez denetlenmesi kararlaştırılmıştı.

TRAFİĞİ DOĞRU ÖLÇÜYOR

Bu kapsamda BİK Analitik’in 1 Ocak 2024 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki işletim etkinlikleri, Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından yayımlanan ISAE 3000 standardına uygun olarak denetlendi.

Denetim sırasında gerçekleştirilen inceleme, sorgu, gözlem ve yeniden gerçekleştirme testleri sonucunda sistemin internet haber sitelerinin ziyaretçi trafik ölçümünü doğru bir şekilde yansıttığı ve makul güvence sağlayacak kontrollerle desteklendiği tespit edildi.

BAŞKANDAN MESAJ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik’in uluslararası standartları karşılayarak güvenilirliğini kanıtlamış olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Erkılınç, sistemin bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından denetlenme taahhüdünü yönetmeliklerine koyduklarını ve bu süreçte elde edilen başarının, Türk basınını geleceğe taşıyan önemli bir adım olduğunu vurguladı.

BİK Analitik’in kalitesi, Türk Standardları Enstitüsü’nden aldığı TS ISO/IEC 25051 belgesi ve Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan aldığı marka tescil belgesi ile daha önce de tescillenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri