İş Bankası 100’üncü yılına özel Ankara'da sergi açtı

100. yılını kutlayan Türkiye İş Bankası, ülkenin kültürel ve toplumsal kalkınmasında bir asırdır sürdürdüğü öncü rolün yansımalarını Ulus’ta yer alan İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde sergiliyor.

26 Ağustos 1924’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Türkiye İş Bankası, kuruluşunun 100’üncü yılını kutluyor. Ülkenin kültürel ve toplumsal kalkınmasında bir asırdır sürdürdüğü öncü rolün yansımalarını Ulus’ta yer alan İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde açtığı ‘İstikbalinizin Emniyeti-Türkiye'nin Bankasıyla Bir Asır’ adlı sergi ile gözler önüne seriyor. İş Sanat Tarih Çalışmaları Birimi’nin koordinasyonunda hazırlanan sergi, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebiliyor.

İŞ BANKASI’NIN YOLCULUĞU SERGİLENİYOR

İstikbalinizin Emniyeti sergisi İş Bankası'nın kurulduğu günden bu tarafa devam ettirdiği güçlü sosyal sorumluluk projeleri ile başlıyor. “Daha Eşitlikçi Bir Dünya” oluşturmak hedefiyle sürdürülen çalışmalar, “En Büyük Yatırımımız Geleceğe” sloganıyla gerçekleştirilen eğitim kurumları iş birlikleri, ülkemizde girişimciliğin geliştirilmesi için hayata geçirilen “Büyük Hayalleri Olan Girişimciler Buraya” başlıklı projeler, zengin yazılı ve görsel içeriklerle anlatılıyor. “Dünya Bizim Gelecek Bizim” başlığı adı altında toplanan bölümde ise, İş Bankası'nın sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda ülkemizdeki ormanların ve denizlerin korunması, tarımsal üretimin yüksek teknolojik sistemlerle desteklenmesi ve Banka'nın geleceğe yönelik taahhütleri gözler önüne seriliyor.

BÖLÜMLERDE OLAYLAR AYRINTILI ANLATILIYOR

Serginin başka bir bölümünde ise, Türkiye İş Bankası'nın 1956 yılından bu tarafa sürdürdüğü yayıncılık faaliyetlerine ve 2000 yılından bu zamana kadar İş Sanat markası altında gerçekleştirdiği sahne sanatları ile plastik sanat etkinlikleri ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Kültürel mirasın korunması, arkeoloji projeleri ve müzecilik alanlarında ülkemizin kültür ve sanat hayatına sağladığı büyük katkılar da bu bölümde ayrıntılı olarak sergide ele alınıyor.

SPOR BÖLÜMÜ DİKKAT ÇEKİYOR

1930’lu yıllarda milli güreşçileri desteklemek amacıyla başlatılan spor desteklerini günümüzde Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi sponsorlukları ile devam ettiren İş Bankası’nın, spora verdiği desteğin tarihçesi ve bu desteği ikinci yüzyıla taşıma vizyonu da serginin ana temalarından biri olarak öne çıkıyor.

Bir asrı aşkın süredir kendini dönemin ruhuna uygun olarak yenileyen bir markanın reklam serüvenine tanıklık etmeye davet eden sergi, ziyaretçilerin unutulmaz bir deneyim sunuyor. 1924 yılında temelleri atılan bu serüven, ilerleyen yıllarda farklılaşarak, taşıdığı mesajlarla harmanlayan reklamlara ev sahipliği yapıyor. Reklamlar, hem Banka'nın hem de reklamcılığın erken dönemini benzersiz bir zenginlikle gözler önüne serilerek, tarihin derinliklerine ışık tutuyor.

ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLEBİLİYOR

Tasarımını Pattu Mimarlık üstlendiği sergi, İş Sanat Tarih Çalışmaları Birimi’nin koordinasyonunda hazırlanmıştır. Türkiye İş Bankası’nın Ankara Ulus’taki tarihi binasında hizmet veren İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 2’nci katında açılan “İstikbalinizin Emniyeti - Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” sergisi, pazartesi hariç haftanın diğer günleri 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri