Emekliler için büyük hazırlık: Önde gelen akademisyenler katıldı

Ekonomik krizin en fazla mağdur ettiği kesimlerden emekliler için Ankara’da geniş kapsamlı bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştay için Ankara Kent Konseyi’nde şehrin önde gelen akademisyenleri ile hazırlık toplantısı yapıldı.

Son yıllarda ülkede yaşanan yüksek enflasyonun en fazla mağdur ettiği kesimlerden olan emekliler için Ankara’da geniş kapsamlı bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştay için Ankara Kent Konseyi’nde şehrin önde gelen akademisyenleri ile hazırlık toplantısı yapıldı.

TÜED DE DESTEKLİYOR

Çalıştayı, Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) de üyesi olduğu Aynı Hedefe Yürüyenler Grubu organize ediyor. Ankara Kent Konseyi’nde akademisyenlerle yapılan hazırlık toplantısına Türkiye Emekliler Derneği temsilcileri de katıldı.

TÜED, emekliler çalıştayıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, amaçlarını ilan etti. “Türkiye Emekliler Derneği olarak üyesi olduğumuz Aynı Hedefe Yürüyenler Grubu, Ankara’da geniş kapsamlı bir çalıştay düzenlemeye hazırlanıyor” denilen açıklamada, bu önemli etkinlik öncesinde, 5 Eylül 2024 tarihinde Ankara Kent Konseyi’nde şehrin önde gelen akademisyenleri ile bir araya gelerek hazırlık toplantısı gerçekleştirdikleri kaydedildi.

ÖNERİLER SUNULDU, ÇALIŞTAYIN KAPSAMI KONUŞULDU

TÜED’den yapılan açıklamada, toplantının içeriğiyle ilgili şu bilgiler verildi: “Türkiye’nin emeklilik politikaları ve emeklilerin toplumsal hayata katılımını artırmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Akademisyenler, konuya dair bilimsel ve stratejik önerilerini sunarken, çalıştayın kapsamı ve hedefleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.”

EMEKLİLER İÇİN FAYDALI SONUÇLAR BEKLENİYOR

TÜED açıklamasında ayrıca “Türkiye Emekliler Derneği olarak, bu çalıştayın emeklilerimizin haklarını savunma ve yaşam koşullarını iyileştirme yönünde büyük bir adım olacağına inanıyoruz. Toplantıdan çıkan sonuçlar doğrultusunda, Ankara’da gerçekleştireceğimiz çalıştayın emeklilerimiz için faydalı sonuçlar doğurmasını hedefliyoruz” denildi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri