Dağ keçisi vurmak, avlamak yasak mı? Dağ keçisi vurmanın cezası ne?

Ülkemizde hangi hayvanların hangi tarihlerde ne kadar avlanabileceği her yıl Bakanlığa bağlı Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenir. Peki Türkiye’de dağ keçisi vurmak, avlamak yasak mı? Dağ keçisi vurmanın cezası ne?

Türkiye’de avlanma bölgeleri, süreleri, av türleri ve limitleri her yıl ilgili komisyon tarafından belirlenir. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Merkez Av Komisyonu toplanarak, yeni dönem avlanma bölgeleri, av türleri, limitleri ve avlanma sürelerini belirler ve bu karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girer.

YASAL İŞLEM VE PARA CEZASI

Karara göre, zehirli veya uyuşturucu yem ve ilaç gibi malzemelerle avlanma yapılamaz. Alınan bu kararlara, yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem başlatılır, para cezası uygulanır. Peki dağ keçisi vurmak, avlamak yasak mı? Dağ keçisi vurmanın cezası ne?

Dağ keçisi vurmak, avlamak yasak mı?

Dağ keçisi ülkemizde nesli tehlike altında olan bir hayvandır. Nesli tehlike altındaki türlerin kırmızı listesinde bulunmaktadır. Bu nedenle avlanması yasaktır.

Dağ keçisi vurmanın, avlamanın cezası ne?

Dağ keçisi avlamanın cezası hayli ağırdır. Dağ keçisi avlayanlar Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet, koruma altındaki yaban hayvanlarının avlanması ve süre dışında avlanmak gibi değişik dayanaklarla yüklü miktarlarda para cezalarına çarptırılabilir.

699 BİN TL CEZA

Nitekim, son olarak Ağustos 2024’te Hakkari Şemdinli’nin Bozyamaç köyünde avlanması yasak olan dağ keçisini vurup, etlerini bidona koyan 3 kişiye toplam 699 bin 236 lira para cezası kesilmiştir.

Haziran 2024’te de Malatya Akçadağ’ın Kozluca Mahallesi'nde avlanması yasak olan yaban keçisi avına çıkan ve 2 yaban keçisi vuran kişiye de, değişik suçlardan toplam 613 bin 980 TL para cezası kesildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri