Bolu can derdinde: Tanju Özcan Bengü paylaşımı yapıyor

Bolu Gerede'de vatandaşlar zor zamanlar geçiriyor. Yangında 123 kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, kamuoyuna düzenli olarak bilgi veriyor. Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Bengü konseri paylaşımı sonrası sessizliğe büründü.

Ankara Kızılcahamam'da başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangının ikinci gününde, bölgede yaşayan 123 kişi tedbir amacıyla tahliye edilirken, yayladaki bazı evler yangında zarar gördü. Yangını söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Yangın dün öğle saatlerinde Kızılcahamam'a bağlı Şahinler Mahallesi'ndeki otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Alevlerin kısa sürede büyümesiyle birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter sevk edildi. Ankara ve Bolu sınırında başlayan yangın daha sonra Gerede'nin Demirler ve Kavacık köylerine kadar yayıldı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, yangının insan kaynaklı olduğunu belirtti ve yangınla mücadele için çevre illerden takviye ekiplerin gönderildiğini duyurdu. AFAD, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya'dan gelen ekiplerin çalışmalara katıldığını bildirdi.

X'TE SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, X hesabından yaptığı son paylaşım şehirde verilecek Bengü konseri oldu. Özcan konuyla ilgili ulusal basına açıklama yapmadı.

Demirler köyünde yaşayan vatandaşlar, yangının yayladaki evlere büyük zarar verdiğini, ancak köy içindeki evlere ulaşmadığını ifade etti. Köy sakinleri yangının ilerlemesi durumunda can kaybı yaşanmaması için tahliye işlemlerinin hızla gerçekleştirildiğini belirtti. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda köylüler ve hayvanlar yangından kurtulmak için birlikte güvenli bölgelere kaçtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri