Birgün mahkeme kararı ile kendi haberini manşetten yalanladı

Birgün gazetesi bugünkü manşetinde THY'yi hedef alan kendi haberlerini yalanlamak zorunda kaldı.

Türk Hava Yolları, Birgün gazetesinin ısrarla sürdürdüğü karalama haberler nedeniyle mahkeme kararıyla tekzip yayınladı. Mahkeme gazetenin 11 Temmuz 2024 tarihli nüshasında yer alan ve Mustafa Bildircin imzalı haberlerin asılsız olduğu gerekçesiyle, gazetenin bugünkü sayısında düzeltme ve cevap metninin yayınlanmasına hükmetti.

Yayımlanan metinde THY vekili Avukat Sezgin Tunç’un imzasıyla, haberde sunulan maaş bilgilerinin gerçek dışı olduğu ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine neden olunduğu vurgulandı. Açıklamada, "Mezkûr hukuka aykırı yayınlarda tevsik edici bir belge sunulmadığı gibi, habercilik adı altında kamuoyunun yanlış yönlendirmeye matuf mesnetsiz ifadelere yer verilmiş ve kasıtlı bir şekilde gerçek dışı içerikler servis edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

YİNE BİRGÜN YİNE TEKZİP

Haberlerde yer alan Genel Müdür maaşının 1,8 milyon TL, Genel Müdür Yardımcısı maaşının 1,6 milyon TL ve Başkan maaşının 910 bin TL olduğuna yönelik iddiaların daha önce de yalanlandığı, ancak aynı nitelikteki haberlerin tekrar dolaşıma sokulmasının gazetecilik etiğiyle bağdaşmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Sorumlu gazetecilik anlayışına riayet edilmeden, asgari düzeyde de olsa araştırma yapılmadan ve hiçbir kanıt sunulmadan yapılan bu haberlerin kamusal sorumluluk anlayışıyla da bağdaşmadığı açıktır” denildi.

Birgün gazetesi geçtiğimiz günlerde bir fotoğraftan yola çıkarak Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanlığı'nın silahlı eğitim yaptığını iddia etmişti. Sonrasında Ülkü Ocakları üyesi gençlerin paintball etkinliğine katıldığı ortaya çıkmıştı. Birgün gerçeğin ortaya çıkması üzerine açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri