BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç: Sahte trafik için para saçanlar bu oyuna son vermeli

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, sahte internet trafiği sağlayan haber sitelerini son kez uyardı. Erkılınç, "Olumlu bir sonuç elde edebilmek için sağa sola para saçanlar, bu oyunu oynamaya son vermeli" dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik’in bağımsız bir denetim firması tarafından yapılan kontrollerden geçerek ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erkılınç, dijital trafik sonuçları konusunda manipülasyon yapanları ve yanlış bilgilendirmede bulunanları sert bir dille eleştirdi.

Erkılınç, trafik sonuçlarından memnun olmayan bazı kişi ve kuruluşların, sahte trafik elde etmek amacıyla paralar harcadığını belirterek, "Bazıları, ‘şurada bizim rakamlarımız yüksek ama sizde düşük çıkıyor’ diyerek kendilerini kandırıyor. Hatta işten atılma korkusuyla patronlarına yanlış bilgiler sunarak trafiklerini olduğundan yüksek göstermeye çalışıyorlar. Bu tür yanıltıcı davranışlara artık bir son verilmeli" ifadelerini kullandı.

"KANDIRMACAYA SON VERİN"

Açıklamalarında gazetelere de uyarılarda bulunan Erkılınç, "Gerçekten yüksek okur kitlesine sahip olan bir yayın, tıpkı 30 yıl önce özel reklamlar için resmi ilan istemeyen gazeteler gibi, resmi ilanlara ihtiyaç duymadan ayakta kalabilmeli. Bugün internet haber siteleri için asgari trafik sayılarını yüzde 50 düşürmeyi teklif edeceğiz. Kabul edilirse, resmi ilan akışını durdurduğumuz sitelerin trafik rakamlarının yüzde 50 birden düşeceğinden eminiz" dedi.

Erkılınç, "Bot satın alarak trafiklerini şişirenler, yeni dönemde ihtiyacı kadar bot satın alacak. Ziyaretçi trafikleri düşenlerin isimlerini üç ay sonraki Genel Kurul toplantısında açıklarsam, bu sitelerden kaçı rıza gösterir, çok merak ediyorum. Lütfen birbirimizi kandırmaya ve bu orta oyunu oynamaya son verelim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri