Bakan Yumaklı’dan sözde hayvanseverlere tepki! En büyük denetçi halk

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, başıboş köpek düzenlemesini uygulamayacak belediyeler ile hayvan mezarlığı kazan sözde köpekseverlere tepki göstererek, “Uygulayıcılar baskı altına alınmaya çalışılıyor. En büyük denetçi halkın kendisidir” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Niğde, Altındağ, Bitlis başta olmak üzere birçok il ve ilçede hayvan mezarlarını gizlice kazıp “Katliam var” diyen sözde hayvanseverlerin algı yapmaya çalıştığını söyledi. Yasanın uygulanması gerekliliğine vurgu yapan İbrahim Yumaklı, “Biz bütçesinden gerekli payı ayırmış mı, hayvan barınaklarında standartları sağlamış mı, bunlara bakacağız. Bunu çok başarılı uygulayan belediyeler var. Bunu uygulamak istemeyenler aslında o bütçeleri başka yerlere harcama istiyorlar. Bunu yapamayan belediyeler kanundaki yaptırımlara maruz kalacak. Çünkü kamu görevlisi kamu görevini yerine getirmek zorunda. Sokaklarda en büyük denetçi halkın kendisidir. Gereğini yapmayana zaten vatandaşımız tepki gösterecektir” dedi.

İKİNCİL DÜZENLEME YOLDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sözde hayvanseverlerin yapmaya çalıştığı algı operasyonlarına değinerek, “Altındağ Belediye Başkanımızla konuştum. 'Bana ihbar geldi, 4 yerde hayvanlar kazaya uğramış, gidip almaya çekiniyorum' dedi. Yani uygulayıcıları baskı altına almaya çalışıyorlar. Bunun kime faydası var? Her şeyden önce yasanın uygulanmasını diğer bakanlıklarımız da takip edecek. Biz bunun denetim sorumluluğunu, bununla ilgili kayıtlılığı sağlayacak bakanlığız. İkincil düzenleme de çıkınca bütün detayları vermiş olacağız” dedi.

EN BÜYÜK DENETÇİ HALK

Bakan İbrahim Yumaklı, “Biz bütçesinden gerekli payı ayırmış mı, hayvan barınaklarında standartları sağlamış mı, bunlara bakacağız. Bunu çok başarılı uygulayan belediyeler var. Bunu uygulamak istemeyenler aslında o bütçeleri başka yerlere harcama istiyorlar. Bunu yapamayan belediyeler kanundaki yaptırımlara maruz kalacak. Çünkü kamu görevlisi kamu görevini yerine getirmek zorunda. Sokaklarda en büyük denetçi halkın kendisidir. Gereğini yapmayana zaten vatandaşımız tepki gösterecektir” diyerek sözlerine devam etti.

KATLİAM NERESİNDE VAR?

Yasayla ilgili algı yapmaya çalışanların küçük bir grup olduğunu dile getiren Bakan Yumaklı, “Bir koyun ölüsünü alıp 'bakın böyle yapıyorlar' diyerek teşhir etmeye çalışıyorlar. Amaç şu, 'bu çıkan yasa katliam yasasıdır' algısını oluşturmak. Katliam neresinde var? Diyoruz ki sokaklarda sahipsiz hayvan kalmasın, rehabilite edilsin, sahiplendirilmeyenler de bunların bakımlarını belediyeler sağlasın. Bununla ilgili bütçe veriliyor zaten kendilerine. Daha da fazlasını yapmak isterlerse bunun yüzde 50'sikadar ilave bütçe verilecek. Kim çocuğunu parka götürdüğünde bir grup hayvanın oynadığı şeylerden çocuğuna hastalık bulaşmasını ister?” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri