Avukat Meltem Zorba: Köpek sorunu için Meclis'e gelmeyen vekillerin hali trajikomik

Avukat Meltem Zorba, başıboş köpek sorununu daha önce gündeme getiren ve Cumhur İttifakı’nı desteklemesine rağmen kanun teklifi görüşmelerine katılmayan siyasi partilere tepki gösterdi. Meltem Zorba, “Hesabını seçmene versinler; halleri trajikomik” dedi.

Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe dair kanun teklifi görüşmelerine hem iktidar hem de muhalefetten verilen fireler damga vurdu. TBMM Genel Kurulu’nda 244’ü AK Parti, 29’u MHP’li toplam 273 milletvekilinin kabul oyu kullandığı kanun teklifinin görüşmelerine toplam 95 milletvekili katılmadı.

Görüşmelere katılmayan milletvekillerinden 20’sinin AK Parti, 21’inin MHP, 4’ünün Yeniden Refah ve diğer 4’ünün HÜDA-PAR’dan olduğu görüldü. Saadet Partisi’nden 18, DEVA’dan ise 12 milletvekili kanun teklifine ret oyu verdi. Her iki partiden de 2 milletvekili görüşmelere katılmadı. Hayvanları Koruma Kanunu’na dair değişikliğin görüşüldüğü Genel Kurul’da dikkat çeken istatistikler hakkında değerlendirmede bulunan Güvenli Sokaklar Derneği Temsilcisi Avukat Meltem Zorba, “Hesabını seçmene versinler; halleri trajikomik” dedi.

HALLERİ TRAJİKOMİK

Güvenli Sokaklar Derneği Temsilcisi Avukat Meltem Zorba, “Hüdapar, Yeniden Refah neden katılmadı? Çünkü başıboş köpek olmaz demişlerdi. Siyasi hesaplar halkın talebinin önüne mi geçti? Saadet ve Deva partileri de başıboş köpek istemediklerini defalarca açıkladılar. Buna rağmen neden ret verdiklerinin hesabını seçmene versinler. Tabii ortada bir seçmen kitlesi kaldıysa. İlk seçimde hiçbir seçmenin kalmadığını görecekler. Muhafazakar mütedeyyin kitlenin oyuna talip olan bu partilerin hali gerçekten trajikomik” dedi.

SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAYACAKTI

Görüşmelere katılmayan Yeniden Refah Partisi’nin 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi vaatleri olmuştu. Genel Başkan Fatih Erbakan, Keçiören’deki başıboş köpek saldırısının ardından ağır yaralanan Tunahan’ın ardından, “Başıboş Köpek Terörü milletimizin canına tak etmiştir. 31 Mart itibariyle Yeniden Refah Belediyeciliğinde atacağımız ilk adım, sokaklardaki başıboş köpekleri toplamak olacaktır” demişti. Saadet Partisi ise başıboş köpek sorunu üzerine verdiği kanun teklifi olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri