Ankara Polatlı’daki kazada şoförün kalk krizi geçirdiği iddia edildi

Ankara Polatlı’da meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği kazada, otobüs şoförünün kalk krizi geçirdiği iddia edildi.

Bu sabah Ağrı’dan İzmir’e giden yolcu otobüsünün Polatlı’da üst geçide çarpması sonucu yaşanan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği feci kazada yaralanan yolcuların yakınları dikkat çeken bilgiler verdi.

Ankara Polatlı’daki otobüs kazasından yaralı kurtulanların yakınları konuştu.

KALP KRİZİ İDDİASI

Yaralı yakınlarının verdiği bilgilere göre, yardımcı şoförün durumu iyi. Yardımcı şoför kaza anında arkada uyuyordu. Kazayla savrulup dışarı fırladı. Sağlık durumu iyi.

Yaralı yakınları, kazanın neden kaynaklandığı konusunda ise, kalk krizi iddiasını gündeme getirdi.

Şoförün kalk krizi geçirdiğinin söylendiğini ifade eden yaralı yakınları “Net olarak bilemiyoruz ama şoförün kalk krizi geçirdiğini söyleyenler var. Gerçekten öyle mi tam olarak bilemiyoruz” dedi.

VALİ ŞAHİN: FREN İZİ YOK, ŞOFÖR UYUMUŞ OLABİLİR

Öte yandan sabah saat 05.00 sularında Polatlı'da meydana gelen feci kaza yerinde fren izine rastlanmadığı, şoförün uyuması sonucu kazanın yaşanmış olabileceği değerlendiriliyor.

Nitekim Ankara Valisi Vasip Şahin, Polatlı'daki kazaya ilişkin ilk açıklamasında, şoförün uyumuş olabileceğini söyledi.

Vali Şahin "Fren izi yok, uyuma sonucu olabilir diye yorumda bulundu teknik arkadaşlar. İlerleyen saatlerde tam sebebi ortaya çıkarılacaktır. Otobüs şoförünün de ölen yolcular arasında olduğu bilgisi var." dedi.

TANIK: SELEKTÖR YAPTIK DUYMADI

Görgü tanıklarının ifadesi de şoförün uyumuş olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Kaza sırasında otobüsün arkasında seyreden otomobilin sürücüsü Murat Türkoğlu, Polatlı'ya gittiklerini belirterek, "Temelli'den beraber çıktık, arkalı önlüydük zaten. Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri