Allah’ın kurtarıcı ve selamet verici yönü: “Es-Selam”

İslam inancında Allah'ın 99 isminden biri olan "Es-Selam", kurtarıcı ve selamet verici kelimenin tam anlamıyla öne çıkıyor. Peki, es-Selam nedir? Es-Selam anlamı ne? İşte detaylar:

"Es-Selam" ismi, İslam inancında Allah'ın bizzat her türlü eksiklikten uzak olması ve aynı zamanda kullarını çeşitli sıkıntılardan kurtarıp selamete taşımayı taşımasıdır. Bu isim, Allah'ın koruyucu ve kurtarıcı vasıflarını vurguluyor.

KUR'AN-I KERİM'DE "ES-SELAM" KAVRAMI

En'am Suresi'nin 54. ayetinde "Es-Selam" belirtilerine başvuruluyor. Ayet, Allah'ın ayetlerine inananlar için bir selamlama ve rahmet müjdesi veriliyor. Ayet şöyle buyuruyor: "Ayetlerimize inananlar sana geldikleri zaman onlara şöyle söyle: Selam olsun size. Hahamınızın rahmeti üzerine."

DÜNYA HAYATININ İMTİHANI VE AHİRET İNANCI

İslam alimleri, dünyanın tüm değerlerine rağmen değerli olduğunu vurguluyorlar. Bu görüşe göre, dünya hayatı Allah'a kavuşmanın yollarının çizildiği bir imtihan yeri olarak görülüyor.

"AHİRETİN TARLASI" BENZETMESİ

Dini kaynaklarda dünya hayatı sıklıkla "ahiretin tarlası" olarak nitelendiriliyor. Bu benzetme, insanların dünyadaki davranışlarını iyi veya kötü amellerin karşılığını ahirette kişilerine işaret ediyor. İslam inancına göre, kişi ömrü boyunca ne ekerse ahirette onu biçecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri