2025 hac heyecanı başlıyor: Ön kayıt tarihi açıklandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı Hac organizasyonu için ön kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini duyurdu. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kayıtlar, 5 Ağustos'ta başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 2025 yılı Hac organizasyonuna ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Erbaş'ın açıklamasına göre, ön kayıt ve kayıt kayıt işlemleri için kaydedilen tarih aralığı 5 Ağustos - 16 Eylül 2024 olarak belirlendi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KOLAY KAYIT İMKANI

Başkan Erbaş, kapasitesine göre kayıt yapabilecekleri gerçekleştirebilmeleri için e-Devlet sisteminin işleyişini belirtti. Bu sayede hacı adayları bulundukları yerden çevrimiçi olarak kayıt yaptırabilecekler veya mevcut kayıtlarını yenileyebilecekler.

HAC YOLCULUĞUNA HAZIRLIK

Erbaş, açıklamasında "Bu mübarek davranmaya niyetli olmayan tüm alanımız" diyerek, Hac ibadetinin önemine vurgu yaptı. Bu ifade, Haccın sadece bir seyahat değil, aynı zamanda manevi bir yolculuk olduğunu hatırlattı.

KAYIT SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Diyanet İşleri Başkanlığı, katılma sürecinde herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli tüm bilgilendirmeleri takip edilmesi gerektiğini belirtti. Hacı adaylarının, kayıtlı tarih aralığındaki kayıtlarını tamamlamaları ve gerekli belgeleri hazır bulundurmaları önemle tavsiye edildi. Ayrıca hacı adaylarının ön başvuruları nasıl yapacağına ilişkin notu da paylaşan Erbaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“2024 yılı haccı için çekilen kuraya katıldığı halde kesin kayıt sırası gelmeyen veya kesin kayıt hakkı geldiği halde herhangi bir nedenle hacca gidemeyenlerin (vazgeçme, erteleme vb.) kayıt yenileme işlemleri E-devlet üzerinden kendilerince yapılacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri