Türkiye'nin en borçlu şehirleri açıklandı: Gaziantep depremi atlatamadı

Türkiye'nin en borçlu şehirleri belirlendi. Listenin başında açık ara farkla İstanbul yer alıyor. Onu sırasıyla Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa izliyor. Gaziantep ise pek çok ili geçerek altıncı sırada yer aldı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından yayınlanan son verilere göre, Türkiye'nin en borçlu şehirleri belirlendi. Listenin başında, açık ara farkla İstanbul yer alıyor. Türkiye'nin en büyük metropolü olan İstanbul, vatandaşlarının toplam kredi borcu ile diğer şehirleri geride bıraktı.

Verilere göre İstanbul'daki vatandaşların toplam kredi borcu 5 milyar 251 milyon 88 bin lira olarak kaydedildi. İstanbul'u 1 milyar 824 milyon 190 bin lira kredi borcuyla Ankara takip ederken, üçüncü sırada ise İzmir yer aldı. İzmir'deki vatandaşların toplam kredi borcu 750 milyon 424 bin lira olarak açıklandı.

GAZİANTEP 6. SIRADA

Listenin devamında ise Antalya 521 milyon 218 bin lira ile dördüncü, Bursa 431 milyon 324 bin lira ile beşinci sırada yer alıyor. Altıncı sırada ise Gaziantep, 422 milyon 86 bin lira kredi borcuyla dikkat çekiyor. Borçlu iller sıralamasında bu şehirleri sırasıyla Kocaeli, Adana ve Konya izliyor.

SANAYİCİ ENDİŞELİ

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, bu ayın ilk haftasında yaptığı açıklamada, üreten kesimin hammadde, işçilik, pazar bulma, ürün geliştirme gibi çok sayıda faktör ve sorumlulukla katma değer üretmeye çalıştığını belirtmiş, sanayicinin zon günlerden geçtiğini söylemişti.

Ünverdi, enflasyonun yüksek olmasına rağmen kurdaki durağanlığın devam etmesinin ihracatçının rekabetini olumsuz etkilemeyi sürdürdüğünü ve pazar kayıplarının önüne geçmek için döviz kurunun rekabet edilebilir seviyelerde olması gerektiğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri