Temmuz enflasyonu açıklandı

Enflasyon, temmuzda aylık bazda yüzde 3,23 olurken yıllık bazda yüzde 61,78 olarak gerçekleşti. Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun düştüğünü belirterek, uyguladıkları programın olumlu sonuçlarını almaya devam ettiklerini kaydetti.

Temmuz enflasyonu açıklandı, Bakan Şimşek'ten "Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz" açıklaması geldi.

TÜİK: YÜZDE 61.78

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre enflasyon, temmuzda aylık bazda yüzde 3,23 olurken yıllık bazda yüzde 61,78 olarak gerçekleşti.

Enflasyon 2024'ün mayıs ayında yüzde 75,45 ile zirve yapmış, haziran ayında ise yüzde 71,60'a gerileyerek düşüşe geçmişti.

TÜİK'in Temmuz verileri enflasyonda düşüşün sürdüğünü ortaya koydu.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Temmuz enflasyonunun açıklanmasının ardından x hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun düştüğünü belirterek, uyguladıkları programın olumlu sonuçlarını almaya devam ettiklerini kaydetti.

Bakan Şimşek şöyle dedi:

"Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi. Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız."

ENAG: YÜZDE 100.88

ENAG'a göre ise, Temmuz'da Tüketici Fiyat Endeksi (aylık enflasyon) yüzde 5,91 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 100,88 olarak hesaplandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri