Otomobilde 7 Temmuz kampanyası: Stoklar eritilecek

7 Temmuz’da yürürlüğe girecek Genel Güvenlik Yönetmeliği öncesi sıfır otomobillerde kampanya başlatıldı. İlk FİAT’ın duyurduğu kampanyalarda en düşük paket Egea modelinde 245 bin TL indirim yapıldı.

7 Temmuz’da otomotiv sektöründe devreye girecek Genel Güvenlik Yönetmeliği ile otomobillerde Acil Durum Fren Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Geri Vites Kamera Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Yorgunluk ve Dikkat Uyarı Sistemi, Akıllı Hız Yardımcısı, Alkol Kilit Sistem özellikleri Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi zorunlu hale gelecek.

7 TEMMUZ ÖNCESİ KAMPANYA

Yönetmelik kapsamına girmeyen araçlar satılamayacak. 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek Genel Güvenlik Yönetmeliği öncesi sıfır otomobillerde kampanya başlatıldı. İlk kampanya Türkiye’de üretilen Egea modellerinde yaşandı. Egea paketlerinde 245 bin TL’ye varan indirimler görüldü.

245 BİN TL İNDİRİM

Otomobil fiyatlarında artış yaşatacağı düşünülen Genel Güvenlik Yönetmeliği ile birlikte stokları eritmek isteyen markalar indirimlere başladı. FİAT’ın duyurduğu ilk kampanyada mayıs ayında 969 bin 900 TL’den satılan en düşük paket 1.4 95 beygir benzinli Egea modeli 799 bin 900 TL’den satılmaya başlandı. Aynı markanın SUV tarzı Egea Cross modelinde ise en düşük paket 1.4 95 beygir sıfır aracın fiyatı 1 milyon 52 bin TL’den 899 bin 900 TL’ye düştü.

STOKLAR ERİTİLECEK

Otomotiv Yazarı Emre Özeynirci sosyal medya hesabında kampanyayı, “Fiat çıldırdı; büyük 7 Temmuz indirimi‼️ Mayıs ayında otomobil satışlarında 5.sıraya kadar gerileyen Fiat, haziranda Egea modelinde 245 bin TL'yi bulan indirimleri devreye soktu. En ucuz Egea'nın fiyatı 799.900 TL'ye indi. Kuşkusuz 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek GSR zorunluluğunun da etkisiyle Fiat, stoktaki Egea'ları bir an önce eritmek istiyor” diyerek duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri