Memur ve emekli maaş zammına Memur Sen’den ilk açıklama

Netleşen memur ve emekli maaş zammına yetkili sendika Memur Sen’den ilk değerlendirme geldi. Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, maaş ve ücret artışlarının yüksek enflasyona yenildiğini söyledi.

Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı; memur ve emeklilerin alacağı zam belli oldu. Konuyla ilgili olarak yetkili sendika Memur Sen’den ilk açıklama geldi. Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, maaş ve ücret artışlarının yüksek enflasyona yenildiğini belirterek “6 aylık dönemin son 3 ayında kamu görevlileri cebinden, birikiminden ve kazancından harcayarak ayakta kalmak için mücadele etti” dedi.

14’TEN 17’YE YÜKSELDİ

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. TÜİK verilerine göre Haziran ayı enflasyonunun %1,64, Ocak-Haziran arasındaki altı aylık enflasyonun %24,73, yıllık enflasyonun ise %71,60 olarak açıklandığını belirten Ali Yalçın, “Bu veriler çerçevesinde, enflasyon farkı %8,46 ve kamu görevlilerinin alacağı zam oranı %19,31 oldu. Mevcut artışlarla birlikte; En düşük kamu görevlisi maaşı 30.560 ₺’den 36.460 ₺’ye, en düşük kamu görevlisi emekli aylığı 14.740 ₺’den 17.585 ₺’ye yükselmiş oldu” dedi.

"BİZ İMZA ATMADIK"

Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyetinin direttiği, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun tescillediği maaş ve ücret artışlarının yüksek enflasyona yenildiğini belirterek şunları söyledi: “6 aylık dönemin son 3 ayında kamu görevlileri cebinden, birikiminden ve kazancından harcayarak ayakta kalmak için mücadele etti. Memur-Sen olarak; 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına kamu görevlilerinin, emeklilerinin, kadın çalışanların ve engellilerin beklentilerini karşılayacak, kamu personel sistemindeki çarpıklığı düzeltecek, çalışma hayatında barışı tesis edecek adil ve makul tekliflerle gittik. Biz Memur-Sen olarak; beklenen ve tahmin edilen enflasyon ile piyasa gerçekliği bulunan ve kamu görevlilerimiz tarafından kabul edilen maaş/ücret artışı dışında hiçbir hükme imza atmadık, atmayız.”

MAAŞLARA 6 AYDA, ÜRÜNLERE HER AY

Enflasyon baskılanmadığı, fiyat artışları durmadığı müddetçe maaş ve ücret artışlarının erimeye, emekçinin kaybetmeye ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin büyümeye devam edeceğini ifade eden Ali Yalçın, “1 ay boyunca emek veren, gece gündüz çalışan ve evine helal ekmek götürmek için dişini tırnağına takan emekçinin ‘ücreti’ enflasyonu artıyor söyleminden/eyleminden vazgeçilmelidir. Bu noktada atılacak adımlar, yapılacak düzenlemeler ve belirlenecek yöntemler adil olmalı, sonuç; alın teri ve akıl terinin değerini artırmalı, emekçiyi korumalı, gelir dağılımında adaleti sağlamalıdır” dedi.

UÇURUM BÜYÜYOR

Kamu görevlisi emeklilerine yapılmayan seyyanen artışın görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki uçurumu büyüttüğü vurgulayan Memur Sen Başkanı, “Emekliler Yılına yakışacak düzenlemeler uygulamaya geçirilerek, emek verenlerin, ömrünün büyük bir kısmını alın teri akıtarak geçirenlerin taleplerine kulak verilmelidir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri