Mansur Yavaş şikayet etmişti: Kamuda kreş yapımı genelgeyle durduruldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “kreş açmamız yasaklandı” iddiasının temelinde, Cumhurbaşkanlığının Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin yattığı anlaşıldı. Genelgeyle, kamuda 3 yıl boyunca kreş yapımı yasaklanmış durumda.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “kreş açmamız yasaklandı” iddiasının temelinde, Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan 17 Mayıs 2024 tarihli Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin yattığı anlaşıldı.

YAVAŞ’IN SÖZLERİ

ABB Başkanı Yavaş, belediyelerin kreş açmasının yasaklandığını iddia ederek, yasağın kalkması için ilgili bakanlığa yazı yazdıklarını söylemişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Şu ana kadar 25 kreş açabildik. Ancak tasarruf tedbirleri nedeniyle kreş yapımı yasaklandı. Bakana yazı yazdık, cevap bekliyoruz. Özellikle dezavantajlı mahallelerde kreş açmak istiyoruz" demişti. Yavaş, yasağın kalkmasıyla kendi dönemlerinde Ankara genelinde 100 kreş açmayı hedeflediklerini söylemişti.

İŞTE O MADDE

Yavaş’ın “kreş açmamız yasaklandı” iddiasının temelinde, Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan 17 Mayıs 2024 tarihli Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin yattığı anlaşıldı.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne göre, 17 Mayıs 2024’ten itibaren 3 yıl boyunca kamu kurum ve kuruluşları kreş yapamayacak.

MEMUR EVİ, KAMP, KREŞ…

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin kreş yapımını da 3 yıllığına durduran maddesi şöyle:

“Kamu kurum ve kuruluşları tarafından 3 yıl süreyle yurt içinde ve yurt dışında hiçbir şekilde yeni hizmet binası alınmayacak, kiralanmayacak, yapılmayacak veya bu amaçla arsa veya arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak. Yeni lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa veya arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri