Emekli maaşlarına zammı Erdoğan açıklayacak: Tarih belli oldu

Bir süredir gündemde olan emekli maaşlarına zam çalışmasında sona gelindi. Yeni zam oranını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Tarih ise, Kabine toplantısının hemen sonrası.

Emeklilerin seyyanen zam ve taban aylığın artırılması talepleri AK Parti’de karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti kurmayları ile ilgili Bakanlar çalışma başlattı. Emekli maaşları yeniden düzenleniyor. Çalışma Kabine Toplantısı’nda görüşüldükten sonra Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.

BU İŞİ BİTİRİN

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, en düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik çalışmalarda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Erdoğan’ın, ABD ziyareti öncesi kurmaylarına, “Emeklilere yapılacak zam mevzusunu çalışın. Ben NATO Zirvesi’nden Türkiye’ye dönene kadar bu işi bitirin” dediği belirtildi. Erdoğan’ın bugün yurda dönmesi bekleniyor.

TORBA’YA EKLENEBİLECEK

Yapılacak çalışma bütün emeklileri kapsayacak şekilde ortaya konulursa, tek maddelik değişikliğin yeterli olacağı, değişiklik teklifinin ‘torba yasa’ya eklenerek hızla Meclis’ten geçirilebileceği üzerinde duruldu. Çalışma bitirildiğinde önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası bizzat Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor.

Ancak düzenlemenin içeriği henüz netleşmiş değil. Masadaki seçeneklerin tek tek değerlendirildiği, Hazine’ye getireceği ek yük nedeniyle üzerinde bir karar alınamadığı ifade ediliyor.

TÜM FORMÜLLER MASADA ANCAK…

Edinilen bilgilere göre, hafta başında, AK Parti’nin ekonomi kurmayları eldeki seçenekleri masaya yatırmak için bir araya geldi. Görüşmeden net bir şey çıkmayınca kurmaylar ikinci kez toplandı. Daha önce parti ve külliyedeki toplantılarda yapılan çalışmaların da ele alındığı görüşmelerde net bir formül ortaya konulamayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalar hızlandırıldı.

Toplantılarda kök aylığın artırılmasının emeklilerin lehine olduğu ancak bu formülün en düşük primi ödeyenlerle, yüksek prim ödeyenlerin maaşları arasındaki makasın daralması anlamına geldiği, bunun da emekliler arasında adaletsizliğe neden olabileceği belirtildi. Bunun yerine tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri masaya yatırıldı. Ancak bu formül de Hazine’ye getireceği ek yük nedeniyle Bakanlıktan ret yedi.

SON SÖZÜ ERDOĞAN SÖYLEYECEK

AK Parti kurmayları ile ilgili Bakanların bir araya gelerek görüştükleri ancak net bir sonuca varamadıkları formüller, bir kez de Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek ve son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Alınacak kararı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri