Emekli maaşına zam toplantısı hayal kırıklığı oluşturabilir

Milyonların gözü kulağı emekli maaşlarına zam toplantısına çevrilirken, AK Parti’den hayal kırıklığı oluşturan bir açıklama geldi. AK Parti kurmayı, seyyanen zam ve beklenen taban aylık konusunda “Mümkün değil” deyip, kapıyı kapattı.

Emeklilerin “geçinemiyoruz” feryatları Hükümet’te karşılık buldu. AK Parti kurmayları, emekli maaşlarında yeni düzenleme için toplantı yapma kararı aldı. Toplantının bugün yarın gerçekleşmesi bekleniyor. En düşük emekli maaşının artırılması için Beştepe’de yapılacak olan toplantı, milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı.

Emekli maaşlarına seyyanen zam ve en düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesinde olması talep ediliyor. Milyonların gözü kulağı emekli maaşlarına zam toplantısında iken, AK Parti’den gelen “Bu rakamlar mümkün değil” açıklaması büyük hayal kırıklığı oluşturdu.

GÜLER: “MÜMKÜN DEĞİL”

Sözkonusu toplantıyı kamuoyuna duyuran isim olan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına seyyanen zam ya da en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, gazetecilerin soruları üzerine, en düşük emekli aylığında artış düzenlemesine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bir çalışma yaptığını söyledi.

Çalışmalar tamamlandığında etki analizleriyle beraber değerlendirme yapacaklarını anlatan Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile gelecek günlerde bir toplantı yapacaklarını açıkladı.

AB’DE 42 YAŞINDA EMEKLİLİK VAR MI?

AK Parti kurmayı Güler ardından da, seyyanen zam ya da en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığının altını çizerek, emeklilik sistemini belirleyenin ödenen prim miktarı, kaç yıl ödendiği ve yaş olduğunu vurguladı. Güler, "Arkadaşlar diyor ya 'AB ülkelerinde böyle bir asgari ücret, emekli maaşı yok.' Peki hangi AB ülkesinde 42 yaşında emekli var?" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri