Düğün altınları piyasa koşullarından etkilenmiyor: Her dönem satıyor

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Timuçin Sönmez, düğün altınlarının piyasa koşullarından etkilenmeden her dönem alıcı bulduğunu söyledi. Sönmez, “İnsanlar gelenek ve göreneklerimizi yerine getirmek için bir şekilde alıyor" dedi.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, düğün altınlarının piyasa koşullarından etkilenmeden her zaman satıldığını belirtti. Sönmez, “İnsanlar gelenek ve görenekleri yerine getirmek için bir şekilde alıyor. Bu altınlar artık çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi oldu” dedi.

Altına olan talebin son dört ayda ciddi şekilde arttığını ancak yatırım altınlarına olan talebin son bir ayda azaldığını ifade eden Sönmez, “Dünyadaki bu karmaşa devam ettiği sürece altın fiyatları canlılığını korur. Altın fiyatlarında kısa vadede inişler ve çıkışlar olabiliyor. Uzun vadede altından her zaman kar edersiniz” diye konuştu. Altının her zaman en güvenilir liman olduğunu belirten Timuçin Sönmez, olası bir dünya savaşında altın fiyatlarının astronomik düzeye çıkacağını açıklamalarına ekledi.

DÜĞÜN TAKILARI ETKİLENMİYOR

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, düğün altınları olarak bilinen altınların piyasanın koşuluna bağlı olmadan her şekilde satıldığını ifade etti. Sönmez, “İnsanlar gelenek ve göreneklerimizi yerine getirmek için bir şekilde alıyor. Bu altınlar artık çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi oldu. Aileler asgari müşterekte ekonomik durumlarına göre düğün altını tercih ediyor.1 gün içinde alıp tekrar bozduran dahi oluyor. Bu altınlar alınıp satılarak piyasaya hareket kazandırıyor. Bu süreç yıllardır devam ediyor ve aşırı düzeyde bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Piyasa durumu ne olursa olsun vatandaşlar düğün altınlarını mutlaka alıyor” şeklinde konuştu.

CANLILIĞINI KORUR

Altında dünya borsalarında çok ciddi bir yükseliş olduğunu belirten Timuçin Sönmez, “Bu durumdan kaynaklı geçtiğimiz 4 ay içinde altına aşırı bir talep oldu. Yatırım altınları ile ilgili son bir ay içinde taleplerde bir azalma oldu. Fiyatların sürekli değişken olması vatandaşları tedirgin etti. Dünyadaki bu karmaşa devam ettiği sürece altın fiyatları canlılığını korur. Altın fiyatlarında kısa vadede inişler ve çıkışlar olabiliyor. Altından kar etmek istiyorsanız uzun vadede bekletmeniz gerekiyor. Uzun vadede altından her zaman kar edersiniz. Bu nedenle altın her zaman en güvenli liman olmuştur” dedi.

DÜNYA SAVAŞI ÇIKARSA ASTRONOMİK ARTAR

Timuçin Sönmez, olası bir dünya savaşı ile altın fiyatlarının astronomik düzeyde artacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“En güvenilir liman altın olduğu için çok fazla tercih ediliyor. Bu durumu dünya bile kabul etti. Sadece bir dönem cazibesini yitiriyor gibi oldu savaşların çıkması nedeniyle hızlı bir şekilde toparladı. Altın piyasası birçok değişkene bağlı. Savaş durumu da piyasayı en çok etkileyen durumlardan biri. Dünyada devam eden savaşlar piyasayı oldukça etkiledi. Olası bir dünya savaşında ise altın fiyatları astronomik düzeyde artacaktır”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri