AŞTİ’de uygulanıyor: Emekliye indirimli bilet satışı başladı

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “emeklilere yüzde 20 indirimli bilet satışı”, AŞTİ'deki otobüs firmalarında uygulanıyor. Emeklilik belgesi sunanlar bu indirimden faydalanabiliyor.

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ve emeklilere yüzde 20 indirimli bilet satışı getiren karar, AŞTİ’de uygulanmaya başlandı. İstanbul’da bazı otobüs firmalarının kararı uygulamaya direndiği haberleri basında yer almıştı. Ankara otobüs garı AŞTİ’de durumun ne olduğunu yerinde gözlemledik.

AŞTİ’deki pek çok otobüs firmasının emeklilere indirim uygulamaya başladığı görülürken, bazı firmaların uyanıklık yapıp karardan haberdar değilmiş gibi hareket ettiği belirtiliyor. Bu firmaların da istisna olduğu ifade ediliyor.

EMEKLİ OLDUĞUNU GÖSTER İNDİRİMİ KAP!

Otobüs firmaları bilet almak isteyen vatandaşlardan sadece emekliliklerine dair belge isteyerek bu indirimi uyguluyorlar. AŞTİ’de yer alan otobüs yazıhanelerinde çalışanlar bu konuda denetimlerin sıkı olduğunu, özellikle bayram tatili için bu uygulamanın istisnasız uygulanacağını ifade etti.

YÜZDE 20 İNDİRİM

Kamil Koç, Anadolu, Ali Osman Ulusoy, Metro, Pamukkale, Başkent Turizm, Varan, Isparta Petrol Turizm ve Nilüfer firmalarında çalışan görevliler uygulamanın AŞTİ’de bulunan tüm firmalar tarafından uygulandığını ve Kurban Bayram’ında da uygulanmaya devam edeceğini ifade etti. Emekli indiriminden faydalanmak isteyenlerin sadece emekliliklerini ispatlayan bir belge sunmalarının gerektiğini söyleyen firma çalışanları, belgenin sunulmasıyla birlikte indirimin uygulandığını ifade etti.

AŞTİ’DE HEMEN HEMEN TÜM FİRMALAR UYGULUYOR

Yazıhanede çalışan bir firma görevlisi, “Bu konu resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Dolayısıyla tüm firmalar uygulamak zorunda. Ülke genelinde uygulamayan firmalar bulunuyor ve onlarla ilgili gerekli işlemler de yapılıyor. AŞTİ’de uygulamayan bir firma bulunmuyor. Hepimiz aynı gemideyiz birbirimize yardımcı olmalıyız. Bu nedenle uygulamayanları kınıyoruz” şeklinde konuştu.

DENETİMLER SIKI

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otobüs seferlerinde yoğunluk yaşandığını belirten firma görevlileri, denetimlerin sıkı olduğunu anlatırken “Bayramın yaklaşmasıyla birlikte bu konuda denetimler de sıkılaştı. Devletimiz vatandaşlara bir kolaylık sunuyorsa bizler bu kolaylığı eksiksiz olarak uygulamalıyız. Bakanlığın denetim ekibi ve Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri bu durumu ve yoğunluktan dolayı yaşanabilecek fırsatçılığı düzenli bir şekilde denetliyor. Bizler de bu denetimin ve vatandaşın yararına olan her uygulamanın arkasındayız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri