Ankaralı sanayicilerden Mehmet Şimşek'e onay çıktı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan enflasyon muhasebesi düzenlemesini değerlendirdi. Ardıç, küçük işletmelere ve yatırımcılara sağlanan kolaylık ile ekonomiye katkı sağlanacağını söyledi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan enflasyon muhasebesi düzenlemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ardıç, yeni düzenlemelerin özellikle küçük işletmelere ve yatırımcılara sağladığı kolaylıkların ekonomiye büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Ardıç, "İçinde bulunduğumuz konjonktürde, enflasyon düzeltmesi uygulamasında küçük işletmelere ve yatırımcılara sağlanan kolaylık, ekonomimizin üretim, istihdam ve ihracatının güçlü kalabilmesine katkı sağlayacaktır. İş dünyamızın enflasyon muhasebesi uygulamasına yönelik endişe ve görüşlerini dikkate alan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek başta olmak üzere Bakanlık bürokratlarına teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

ÇALIŞMALAR OLUMLU BULUNUYOR

Başkan Ardıç, enflasyon muhasebesinin mevcut haliyle yürürlüğe girmesi durumunda, özellikle öz kaynak yapısı güçlü olmayan ve yatırımlarını borçlanma ile finanse eden işletmeler için büyük bir yük oluşturacağını belirtti. "İşletmelerimiz ilave vergi yükü ile karşı karşıya kalacak ve faaliyetlerini sürdürmekte zorlanacaktı" diye ekledi.

Yeni düzenlemeyle, 2023 yılı sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmayacaklarını ifade eden Ardıç, bu durumun özellikle borçlanma düzeyi yüksek ve öz sermayesi zayıf olan işletmelere bir nebze rahatlama sağlayacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri