Başkandan çağrı: Ankara'da simit 20 lira olsun

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, simide gelen yüzde 50 zammı yetersiz bulduklarını duyurdu. Delibaş'a göre olması gereken ücret 20 TL.

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara simidinin mevcut fiyatının yetersiz olduğunu savunarak, gerçek değerinin 20 TL olması gerektiğini belirtti. Delibaş artan maliyetler ve sektördeki zorluklara dikkat çekerek, "Ankara simidinin fiyatı aslında 15 TL değil, olması gereken rakam 20 TL. Ancak esnafımız uzun süre fedakârlık yaptı, sekiz aydır kendi imkânlarıyla fiyatı 15 TL'de tutuyor" dedi.

Delibaş, "Çocukların kantinlerde kaliteli ve sağlıklı simit yemesi için mücadele ediyoruz. Aksi takdirde simidin malzemesinden kısılarak kalitesi düşer ama yine de maliyetler nedeniyle fiyatı 10 TL değil, en az 12,5 TL olur" ifadelerini kullandı.

ESNAF ZORLANIYOR

Delibaş, KDV artışlarının esnafı zorladığını belirterek, "KDV'ye gelen yüzde 10'luk zam, esnafın yükünü artırdı. Fahiş fiyatlarla mücadelede sorun büyük, ama asıl sorun Yemeksepeti, Getir ve Trendyol gibi firmaların aldığı yüzde 38 komisyonlarda. Bu şartlarda esnaf nasıl ayakta kalabilir?" diyerek sektördeki haksız uygulamalara dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri