Ankara'da konut fiyatları arttı: Vatandaşın talebi arsaya kaydı

Yeni Bayındır Emlak ve Gayrimenkul şirketinin sahibi Alper Altaş, konut fiyatlarındaki artışın vatandaşları arsa yatırımına yönelttiğini belirtti. Altaş, “Vatandaş, en azından arsa alayım 10 sene sonra değerlenir mantığıyla hareket ediyor” dedi.

Kıbrısköy ve Yeni Bayındır Mahallelerinde faaliyet gösteren Yeni Bayındır Emlak ve Gayrimenkul şirketinin sahibi Alper Altaş, konut fiyatlarındaki artış nedeniyle vatandaşların arsa yatırımına yöneldiğini belirtti. Altaş, “Konut fiyatlarındaki hızlı yükseliş, vatandaşları alternatif yatırım araçlarına yönlendiriyor. Bu noktada da en çok arsa yatırımlarına yönelim oluyor” dedi. İnşaat maliyetlerinin arttığını söyleyen Alper Altaş, “Geçtiğimiz sene kasım ayında metreküpü 800 liraya aldığım betonu bugün 2 bin 400 lira gibi bir fiyattan alıyorum. Bu durum müteahhitleri de etkiledi. Sadece bu bölgede 70 müteahhit bulunurken şu an bu sayı çok azaldı” diye konuştu.

ARSAYA YÖNELİM ARTTI

Yeni Bayındır Emlak ve Gayrimenkul şirketinin sahibi Alper Altaş, daire fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşların arsa yatırımına yöneldiğini belirtti. Altaş, “Konut fiyatlarındaki hızlı yükseliş, vatandaşları alternatif yatırım araçlarına yönlendiriyor. Bu noktada da en çok arsa yatırımlarına yönelim oluyor. Vatandaşlar, ‘en azından arsa alayım 10 sene sonra değerlenir’ diyerek ciddi anlamda arsa almaya yöneldi. Büyükşehir olduğumuz için bu hamle doğru da denilebilir. Kentleşmenin hızlı olduğu büyükşehirlerde arsa yatırımı er ya da geç karşılık bulacaktır. Eskiden parası olan ev alırdı şimdi arsa alıyor” dedi.

MALİYET ZORLUYOR

Alper Altaş inşaat maliyetlerinin çok fazla arttığını ve bazı müteahhitlerin işi bırakmak zorunda kaldığını şu şekilde ifade etti:

“Geçen sene ile bu sene arasında yüzde 300 gibi bir artış bulunuyor. Geçtiğimiz sene kasım ayında metreküpü 800 liraya aldığım betonu bugün 2 bin 400 lira gibi bir fiyattan alıyorum. Bu durum müteahhitleri de etkiledi. Sadece bu bölgede 70 müteahhit bulunurken şu an bu sayı çok azaldı. Bunun temel sebebi inşaat maliyetlerinin artması ve artık imarın özellikle buralarda çok katlı olması. Gücü 10-15 katlı binalara yetmeyen müteahhitler buradan ayrılmak zorunda kaldı. Artan inşaat maliyetleri hepimizi çok zorluyor.”

FAİZE KOYAN KAYBEDECEK

Evini satıp parasını faize koyan müşterileri olduğunu söyleyen Altaş, “Yaklaşık 1 sene sonra sattığı evi geri alamayacak. Parasını faize koyanlar kısa vadede kârlı denilebilir fakat uzun vadede kesinlikle kaybedecekler. Çünkü paranın, faizin ve gayrimenkulün de bir enflasyonu var. Gayrimenkulün getirisi her zaman fazla olur. Bu nedenle kısa vadede kârlı görünse de uzun vadede faize koyan kaybedecek” şeklinde konuştu.

ÇOK DEĞERLENECEK

Alper Altaş, Kıbrısköy ve Bayındır Mahallelerinin değerleneceğini belirtti. Altaş, “Bulunduğu yer ve çevre şartlarına imar planı da eklenince Kıbrısköy ve Bayındır Mahalleleri Mamak’ın incisi olacak. Sosyal donatıların eklenmesi ve çeşitli projeler ile birlikte Kıbrısköy ve Bayındır Mahalleleri hem yatırımcıların hem de Mamaklıların gözde yerleşim yerlerinden biri haline gelecek. Burada bulunan Mavi Göl etrafına yapılacak otel, balo salonu ve restoran gibi hizmet yerleri bu bölgelerin katma değerini arttıracak” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri