Yenimahalle’den eğitime yeni yatırım: Yurt inşaatında sona gelindi

Yenimahalle Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde Beştepe Mahallesi'nde kız öğrenciler için 325 kişilik yurt inşa ediyor. Öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılında hizmete açılan yurtta barınma imkanına kavuşacak.

Yenimahalle Belediyesi, ilçede eğitim ve öğretim için yeni bir adım attı. Aylardır devam eden yurt inşaatında sona gelindi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ülkenin aydınlık geleceği için eğitimin her zaman öncelikli olduğunu vurguladı. Başkan Yaşar, "Yenimahalle Belediyesi olarak yatırım planlarımızda eğitimi her zaman ilk sıraya koyuyoruz. Çünkü eğitim sorununu çözmeden ülkemizi çağdaş yarınlara taşımanın yolu yok" dedi.

325 ÖĞRENCİYE BARINMA HİZMETİ

İnşaatında sona yaklaşılan yeni öğrenci yurdu, içerisinde pek çok detaya ev sahipliği yapacak. 7 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan yurt binası, 82 oda, çalışma salonları, çok amaçlı salon, revir, yemekhane ve kütüphaneyi içerisinde barındıracak. Yurt, tamamlandığında Anadolu'dan gelen 325 kız öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayacak.

DEĞERLİ ARSA TEV'E TAHSİS EDİLDİ

Yenimahalle Belediyesi, eğitimin gelişimine katkı sağlayan TEV ile işbirliği yaparak, Beştepe Mahallesi'ndeki değerli arsayı vakfa tahsis etti. Belediye, inşaat sürecinde de vakfa gereken desteği verdi.

Sonuç olarak, Yenimahalle Belediyesi, eğitime verdiği önemi bir kez daha göstererek, Türk Eğitim Vakfı işbirliğinde 325 kız öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayacak bir yurt projesi hayata geçirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri