Yeni eğitim sezonu öncesi veliler isyanda! Kitap fiyatları katlandı

Özel okullarda kitap seti fiyatlarının bir yılda üç katına çıkması velileri isyan ettirdi. Geçen yıl 18 bin lira olan kitap seti fiyatının bu yıl 52 bin liraya yükselmesi, eğitim maliyetlerini ciddi şekilde artırdı.

Özel okullarda kitap seti fiyatlarındaki artış, velileri zor durumda bıraktı. Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, NTV'ye özel yaptığı açıklamada, "Bize gelen şikayetlerde 50, 60, 80 bin liraya kadar çıkan kaynak kitap fiyatları var. İngilizce ve Almanca kitaplarıyla birlikte bu rakam 70-80 bin liralara ulaşıyor" dedi. Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda denetleyici rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

VELİLERİN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, bir velinin yaşadığı zorluğu; "Geçen sene yaklaşık 25 bin lira ödemişler, bu sene muhtemelen 50 bin TL olacak. Temel eğitimin bu kadar yüksek fiyatlara çıkması kabul edilebilir değil" diye aktardı. Bazı okulların fotokopi kullanımına da izin vermemesi, velilerin şikayetleri arasında yer aldı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN ŞİKAYETLER

Birçok veli, yaşadıkları sıkıntıları sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı. Veliler, artan fiyatlar nedeniyle çocuklarını okuldan almak zorunda kaldıklarını belirtirken, diğerleri belirli bir tarihe kadar ödeme yapılmazsa fiyatların daha da artacağını bildirdi.

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNDE DE FİYAT ARTIŞI

Veliler, sadece kitap değil, kırtasiye ürünlerinin fiyatlarının da fahiş olduğunu belirtti. Yılmaz’ın açıklamalarında belirttiği bir veli, "Kırtasiye ürünlerinin hepsi çok pahalı. Buna mutlaka bir düzenleme getirilmeli, devletin kontrol altına alması gerekiyor" diye konuştu.

MEB'İN YENİ DÜZENLEMESİ

Milli Eğitim Bakanlığı, artan fiyatlar karşısında yeni bir düzenlemeye gitti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan genelge ile pek çok konuya değinen MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren özel okullarda ücretsiz ders kitaplarının okutulmasının zorunlu hale getirildiğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri