Ünlü Yazar Abdurrahman Dilipak, halkı suç işlemeye çağırdı: Suç ama...

Ünlü yazar Abdurrahman Dilipak, Ostim Teknik Üniversitesi’nde katıldığı forumda halka skandal bir çağrıda bulunarak, ekimi yasak olan kenevir konusunda “Kenevir aile içi şiddeti azaltır, balkonunuza iki kök kenevir ekin” dedi.

Türkiye'de kenevir üretimi belirli izinlerle ve kısıtlı miktarlarda gerçekleştirilebiliyor. Bazı kesimler kenevirin sanayi ve tıbbi alanlarda geniş bir yelpazede kullanılmasından dolayı üretiminin artırılması yönünde çağrılar yapıyor.

Ünlü yazar Abdurrahman Dilipak da, yazı ve konuşmalarında adeta bu çevrelerin sözcülüğünü yapıyor. Dilipak, özellikle yazılarında sık sık kenevirin faydalarına dikkat çekiyor ve mevcut yasal engellerin kaldırılması gerektiğini savunuyor.

BİR TUHAF ÇAĞRI

Ülkede sınırlı izinlerle kenevir üretimi yapan kişilerin kurduğu Kenevir Kooperatifi'nin sözcülüğünü üstlenmiş durumda olan Abdurrahman Dilipak, konuya ilişkin ses getiren açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Abdurrahman Dilipak, Ostim Teknik Üniversitesi'nin Kenevir Forumu’nda yaptığı konuşmada, kenevirin aile içi şiddeti azaltacağını iddia ederek “Suç işliyorum evet, balkonunuza iki kök kenevir ekin. Ortaya çıkardığı buhar mutluluk hormonu salgılatıyor. Gelin-kaynana kavgasına faydalıdır. Kedinize, köpeğinize de faydası var” ifadelerini kullandı.

BAĞIMLILIK VURGUSU

Uyuşturucu meselesini bir komedi olarak niteleyen Abdurrahman Dilipak şöyle devam etti: “İnsanlar kriminal gruba değil, normal hayata dönsün. Tedavi olmaya kabul edenlere, doktor gözetiminde THC verildiğinde, uyuşturucudan kurtuluş için bir yangın kapısı. Kenevir psikolojik bağımlılık yapar, biyolojik bağımlılık yapmaz. Kenevir kullanan kişilerin kriminal suç kat sayısı çok düşüktür. Kenevir uyuşturucu değil, uyuşturucunun kaçış kapısıdır.”

VATAN HAİNİ YAKIŞTIRMASI

Türkiye’de kenevir yakanları yeşil vatanın hainleri olarak tanımlayan Abdurrahman Dilipak, “Toprağa zarar veriyorsunuz, bitkiye zarar veriyorsunuz. Milletin ekonomisine zarar veriyorsunuz. Yeşil vatandan söz ediyorsanız, yasa ile suç işliyorsunuz. Hukuka uygun olmayan yasa suç aletidir. Yasalar kamu yararı içindir” diyerek yetkililere seslendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri