Türkiye’de bir ilk: Spor Ortaokulları açılıyor

MEB, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre eğitim alabilmesi amacıyla temel eğitim sisteminde yeniliklere devam ediyor. Buna göre önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilecek ve spor ortaokulları eğitime başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, temel eğitim sisteminde köklü yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre bir üst öğrenime geçmesi hedefi doğrultusunda yeni adımlar atılıyor. Yeni eğitim öğretim yılında, Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci kabul etmeye başlayacak. Bu gelişmenin ardından, Bakanlık 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ülkenin ilk spor ortaokullarının açılması konusunda hazırlıklarını sürdürüyor.

SPOR ORTAOKULLARININ AMACI VE HEDEF KİTLESİ

Pilot uygulama olarak başlatılacak spor ortaokulları, ilkokul sonrası sportif yeteneklerinin farkında olan ve öğrenim hayatını spor alanında sürdürmek isteyen öğrenciler için tasarlanacak. Bu okullar, Türkiye genelinde belirlenen spor liseleri bünyesinde açılacak ve temel eğitimin genel amaçlarının yanı sıra öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesini, yetenekli öğrencilerin keşfedilmesini ve bilinçli sporcuların yetiştirilmesini hedefleyecek.

EĞİTİM PROGRAMI VE ÖĞRENCİ KABULÜ

Spor ortaokullarında normal müfredatın yanı sıra ağırlıklı olarak beden eğitimi ve spor dersleri verilecek. Öğrenciler bu okullara yetenek sınavıyla kabul edilecek. Pilot uygulama 5. sınıflarda başlatılacak olup, uygulamanın yapılacağı illerdeki okulların belirlenmesi süreci ise devam ediyor.

Öte yandan bakanlık, çalışmalar tamamlandığında kamuoyunu bilgilendireceğini açıkladı. Bu yeni uygulama ile Türkiye'de spor eğitiminin erken yaşlarda başlatılması ve yetenekli sporcuların keşfedilmesi hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri