Tercih yapacaklar dikkat: Hacettepe Ankara'da zirvede

YKS tercihlerinin başlamasıyla Ankara’nın en başarılı üniversiteleri merak konusu oldu. URAP’ın raporuna göre 1072 puan alan Hacettepe Üniversitesi ilk sırada yer aldı. Onu ODTÜ, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi takip etti.

Geçtiğimiz günlerde başlayan YKS tercih süreciyle birlikte milyonlarca öğrenci ve veli üniversite tercih listesi hazırlıyor. 2 Ağustos’a kadar yapılacak tercihlerde puan ve başarı sıralamalarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenciler, Ankara’nın en başarılı üniversitelerini araştırıyor.

Ankara’nın en başarılı üniversiteleri arasında URAP’ın 2023-2024 araştırmasına göre makale, atıf, bilimsel doküman ve projeleriyle 1072 puan alan Hacettepe Üniversitesi ilk sırada yer alırken; 1060 puanla ODTÜ ikinci, 1032 puanla Ankara Üniversitesi üçüncü ve Gazi Üniversitesi ise 981 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

YERİNİ KORUDU

ODTÜ bünyesindeki bağımsız araştırma kuruluşu URAP yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirdiği 2023-2024 raporunda 188 üniversite yer aldı. Hem devlet hem de vakıf üniversitelerinin yer aldığı listede Ankara’dan 18 üniversite bulundu. Raporda Ankara’nın en başarılı üniversitesi ve Türkiye’deki en başarılı ikinci üniversite Hacettepe Üniversitesi oldu. 2022-2023 araştırmasında 1083 puan alan Hacettepe Üniversitesi ilk sıradaki yerini korudu. Hacettepe, bu yıl makale, atıf, bilimsel doküman ve projeleriyle toplam 1072 puan alırken; onu 1060 puanla ODTÜ ve 1032 puana sahip Ankara Üniversitesi izledi.

İLK 10’DA HACI BAYRAM YERİNE YILDIRIM BEYAZIT

Listedeki Ankara’nın devlet üniversiteleri arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 764 puanla 7’nci sırada yer aldı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ise 388 puanla birçok vakıf üniversitesinin gerisinde kalarak 16’ncı sırada bulundu.

Ankara’daki vakıf üniversitelerinin de yer aldığı listede, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 922 puanla beşinci sırada iken; Çankaya Üniversitesi ise 777 puan ile 6’ncı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 705 puanla 8’inci, Başkent Üniversitesi 704 puanla 9’uncu ve Atılım Üniversitesi ise 10’uncu oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri