Öğrenciler için kötü haber! KYK’ya yüzde 50 oranında zam

KYK yurt başvuruları tamamlanırken gelen zam haberi öğrencileri şok etti. En düşük KYK yurdu ücreti 517, en yüksek yurt ücreti ise 855 TL’ye yükseldi.

KYK yurt ücretlerine gelen yüzde 50'lik zam, üniversite öğrencilerini zor durumda bıraktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) başlattığı KYK başvurularının hemen ardından gelen bu karar, öğrencilerin bütçelerini zorlayacak yorumları yapıldı. Gelen zamla birlikte en düşük KYK yurt ücreti 345 TL'den 517,50, en yüksek yurt ücretleri ise 570 TL'den 855 TL'ye yükseldi.

EN DÜŞÜK ÜCRET 517 TL'YE YÜKSELDİ

Zamlı tarife ile birlikte en düşük KYK yurt ücreti 345 TL'den 517 TL'ye yükselirken, en yüksek ücret ise 570 TL'den 855 TL'ye çıktı. Oda tiplerine göre değişen ücretlerde ortalama yüzde 50'lik bir artış söz konusu oldu.

DEPOZİTO ÖDEME SÜRESİ 15 EYLÜL

Öğrencilerin bir diğer endişesi ise depozito ödemeleri oldu. Yurt kaydını yaptıran öğrencilerin, 15 Eylül'e kadar depozitolarını yatırmaları gerekiyor. Aksi takdirde kayıtları silinecek.

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİLER GELİYOR

KYK yurt ücretlerine gelen zam, öğrenciler arasında büyük tepki yarattı. Sosyal medyada konuyla ilgili birçok paylaşım yapıldı. Öğrenciler, artan yaşam maliyetleri karşısında bu zammın ağır bir yük olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri