Kütüphanelerde TYT AYT yoğunluğu yaşanıyor

Milyonlarca gencin geleceğini belirleyecek olan üniversite sınavına sayılı günler kala, kütüphanelerde yoğunluk yaşanıyor. Bu noktada Büyükşehir’in açtığı Genç Akademi Kafe büyük rağbet görüyor.

Önümüzdeki hafta sonu ülke genelinde yapılacak ve milyonlarca gencin geleceğini belirleyecek olan üniversite sınavına sayılı günler kala, kütüphanelerde yoğunluk yaşanıyor. Bu noktada Büyükşehir’in açtığı Genç Akademi Kafe büyük rağbet görüyor. Sessiz kütüphaneleri, kafeteryası, eğitim semineri alanları ve ücretsiz internet hizmeti ile Genç Akademi Kafe öğrenciler için biçilmiş kaftan olarak değerlendiriliyor.

Türkiye genelinde yapılacak olan üniversite sınavına sayılı günler kala, kütüphanelerde yoğunluk yaşanıyor. 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran sabah Alan Yeterlilik (AYT), öğleden sonra ise Yabancı Dil Testleri (YDT) uygulanacak. Milyonlarca gencin geleceğini belirleyecek olan üniversiteye giriş sınavının son düzlüğünde öğrenciler, sınav öncesi son hazırlıklarını yapabilmek ve ders çalışmak için kütüphanelere akın ediyor.

YOĞUNLUK İKİ KATINA ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı’nın ardından kütüphaneler, 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran sabah Alan Yeterlilik (AYT), öğleden sonra ise Yabancı Dil Testleri (YDT) olacak sınavlara hazırlanan öğrencilerle dolup taşıyor. Sabahın ilk saatlerinde başlayan yoğunluk günün geç saatlerine kadar devam ediyor. Özellikle yoğunluğun fazla olduğu başkent gibi büyük şehirlerde, yoğunluk iki katına çıkıyor. Sınavların ardından kütüphanelerde yaşanan yoğunluğun azalması bekleniyor.

GÖZLE GÖRÜLÜR ARTIŞ

Yer bulmakta zorluk yaşayan öğrenciler, sessiz ortamın yanı sıra gün içerisinde yeme-içme gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceği ders çalışma alanlarını tercih ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin başkente kazandırdığı Sıhhiye’de yer alan Genç Akademi Kafe; sessiz kütüphaneleri, bin metrekarelik kafeterya alanı, eğitim semineri alanları ve ücretsiz internet hizmeti ile öğrenciler için biçilmiş kaftan olarak değerlendiriliyor. Genç Akademi Kafe’de çalışan görevliler, merkezin öğrenciler tarafından sık sık tercih edildiğini ancak sınava sayılı günler kala, ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış yaşandığını dile getirdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri