Görme engelli vatandaşlar artık kitap okuyabilecek

Millî Kütüphane ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün iş birliğiyle hayata geçirilen yeni proje, öğrencilerin gönüllü olarak sesli kitap okuyarak görme engelli vatandaşların daha fazla kaynağa ulaşabilmelerini sağlıyor.

Millî Kütüphane ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün iş birliğiyle hayata geçirilen bir proje, öğrencilerin gönüllü olarak sesli kitap okuyarak görme engelli vatandaşların daha fazla kaynağa ulaşabilmelerini desteklemeyi amaçlıyor. Proje kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin desteğiyle Türkçeyi akıcı ve doğru bir şekilde kullanabilen öğrenciler seçilerek bu anlamlı çalışmada yer alıyor.

31 KİTAP SESLENDİRİLDİ

Projeye katılmak isteyen öğrenciler, veli başvurusu ile elektronik form üzerinden belirleniyor ve ardından Millî Kütüphane Konuşan Kitaplık birimine yönlendiriliyor. Öğrencilere sesli kitap okuma eğitimi verildikten sonra seviyelerine uygun kitaplar seçilerek, Milli Kütüphane bünyesindeki ses kayıt stüdyolarında seslendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Projenin önemli etkinliklerinden biri Sesli Kitap Armağan Şöleni. Bu etkinlikte seslendirilen kitaplar Millî Kütüphane Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi'ne bağışlanıyor. İlk etapta görev alan 30 öğrenci, toplamda 31 çocuk kitabını seslendirerek projeye katkıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri