Ersin Nazif Erdoğan kimdir? Ersin Nazif Erdoğan nereli?

Vefat eden Ersin Nazif Erdoğan, tanımayanlar arasında merak konusu oldu. Ersin Nazif Erdoğan kimdir? Ersin Nazif Erdoğan nereli?

Vefat eden Ersin Nazif Erdoğan, tanımayanlar arasında merak konusu oldu. Ersin Nazif Erdoğan kimdir? Ersin Nazif Erdoğan nereli?

Ersin Nazif Erdoğan kimdir?

1945 Eskişehir doğumludur. Prof. Dr. unvanına sahip bir akademisyen olan Ersin Nazif Erdoğan, eğitimci yazardır. Yazarın çok sayıda kitabı bulunmaktadır. Bunlardan bazıları "Teknolojinin Ötesi", "Görünmeyen Üniversite", "Teknolojinin Ötesi", "Kültür ve Sanayileşme", "Hicaz'dan Endülüs'e", "Zamanı Aşan Şehirler"dir.

İktisat alanında 1994'te profesör olmuştur, yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde dersler vermiştir.

Mavera Dergisi kurucularındandır. 2020 Mehmet Akif İnan Ödülleri Kültür, Sanat ve Edebiyat Üstün Hizmete Vefa ödülü sahibidir.

Ersin Nazif Erdoğan aynı zamanda AK Parti'nin kurucularındandır.

Memur Sen, x hesabından Ersin Nazif Erdoğan’ın vefatıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda Ersin Nazif Erdoğan için “Bir Güzel İnsan Daha Göçtü. Ülkemizin Manevi Değerlerinden, Gönül İnsanı, Mütefekkir, Eğitimci ve Yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Erdoğan'ı Kaybettik” ifadeleri kullanıldı.

Memur Sen paylaşımında yazarla ilgili Ersin Nazif Erdoğan kimdir sorusuna cevap niteliğinde şu bilgilere yer verildi:

“Düşünce ve edebiyat dünyamıza büyü katkılar sunan, Mavera dergisi kurucularından, 2020 Mehmet Akif İnan Ödülleri Kültür, Sanat ve Edebiyat Üstün Hizmete Vefa ödülü sahibi mütefekkir Ersin Nazif Erdoğan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.”

Paylaşımda “Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm edebiyat camiasına başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun” denildi.

ESKİŞEHİR'DE DEFNEDİLDİ

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 20 Ağustos günü hayatını kaybeden Gürdoğan'ın cenazesi 20 Ağustos öğlen vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan namazın ardından Eskişehir'de defnedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri