Erdal Beşikçioğlu dar gelirli öğrencilere Nutuk hediye etti

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, dar gelirli öğrencilere kırtasiye yardımının yanında Nutuk hediye etti. Beşikçioğlu “Çocuklarımızın Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu bilmelerini istedik” dedi.

Yeni eğitim öğretim döneminin başladığı şu günlerde, belediyelerin ihtiyaç sahibi öğrencilere destekleri sürüyor.

ABB'DEN NAKİT DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Okul Kıyafeti Desteği Projesi" kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteğinde bulunmuştu. ABB, ilkokul birinci sınıfa başlayan çocukları olan 13 bin 764 aileye 13 milyon 979 bin TL'lik destek sağlamıştı.

BEŞİKÇİOĞLU'NDAN ÇANTA VE NUTUK

CHP’li Erdal Beşikçioğlu yönetimindeki Etimesgut Belediyesi de, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla dar gelirli öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımında bulunup, Nutuk hediye etti.
Etimesgut Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Belediyemiz bünyesindeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Kırtasiye Yardım Projemiz ile birlikte, geleceğimizin aydınlık yüzleri evlatlarımızın eğitimi için kırtasiye desteğinde bulunduk” denildi.

"CUMHURİYET'İN NASIL KURULDUĞUNU BİLSİNLER"

Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da açıklamasında, çocukları için dar gelirli vatandaşlara sağladıkları kırtasiye desteğinin yanında bir de Nutuk kitabı hediye ettiklerini belirterek, nedenini şöyle ifade etti: “Çünkü çocuklarımızın Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu bilmeleri, bu ülkenin hangi şartlarda nasıl kazanıldığını anlamaları, Atatürk’ü daha çok anlayarak açmış olduğu yolda yürüyerek Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatmaları açısından “Nutuk” kitabının önemini hissettirmek ve yaşatmak adına böylesine anlamlı bir günde hediye etmeyi uygun gördük. Milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Ancak böyle bir nesil yetiştirebilir ve yetişmelerine katkıda bulunabilirsek işte o zaman güçlü bir Türkiye görebiliriz. Bu sebeple yerel yönetim olarak eğitim söz konusu olduğunda elimizden geldiğince her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.”

Nutuk, Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 aylık bir süre içinde tamamladığı ve 15-20 Ekim 1927 tarihlerinde Cumhuriyet Halk Fırkası'nın İkinci Büyük Kurultayında kürsüden okuduğu eserdir.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri