Eğitim hayal oldu: Özel üniversite ücretleri uçtu

Ankara’daki vakıf üniversitelerinin yıllık eğitim ücreti cepleri yaktı. Bilkent Üniversitesi yıllık 620 bin lira ücretiyle ilk sırada yer aldı. Başkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi de yüksek ücretiyle öne çıktı.

Haftaya başlayacak YKS kayıtlarında çocuğunu vakıf üniversitesinde okutmak isteyen veliler, dönemlik 200 bin ile 310 bin lira arasında değişen ücretleri gözden çıkarmak zorunda kaldı. Birçok vakıf üniversitenin bulunduğu Ankara’da modern kampüsü ve geniş imkanlarıyla eğitim sunan Bilkent Üniversitesi’nin yıllık eğitim ücreti 620 bin lira. Ücretler Başkent Üniversitesi’nde 615 bin lira, Atılım Üniversitesi’nde 575 bin lira, Çankaya Üniversitesi’nde ise 585 bin lira.

MODERN KAMPÜSLERİ BULUNUYOR

Milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS’de tercih heyecanın ardından kayıt süreci için gün sayılmaya başlandı. Çocuğunun devlet üniversitesi yerine vakıf üniversitesinde eğitim görmesini isteyen veliler, tercih listelerinde vakıf üniversitelerine de yer verdi. 10 vakıf üniversitesi bulunan Ankara’da ise vakıf üniversitelerinin yıllık eğitim ücretleri dudak uçuklattı. Modern kampüsü, burs olanakları, tanınmış hocalar tarafından verilen iyi kalitede eğitimle bilinen vakıf üniversitelerinin fiyatları dönemlik 200 bin liradan başladı, 310 bin liraya kadar çıktı.

İŞTE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN ÜCRETLERİ

Ankara’daki vakıf üniversitelerinin fiyatları ise şu şekilde açıklandı: Bilkent Üniversitesi; tüm bölüm ve programlar için 620 bin lira, Başkent Üniversitesi; Mühendislik ve Hukuk Fakülteleri 615 bin lira, Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakülteleri 540 bin lira, Tıp Fakültesi 820 bin lira, Çankaya Üniversitesi; 585 bin lira, Atılım Üniversitesi; tüm fakültelerde yüzde 25 burslu bölümler 431 bin lira, yüzde 50 burslu bölümler 287 bin 500 lira, yıllık ücret ise 575 bin lira, TED Üniversitesi; Eğitim Fakültesi 540 bin lira, İktisat, Mimarlık ve Mühendislik eğitimi veren fakülteler 600 bin lira, TOBB ETÜ; Tıp Fakültesi hariç dönemlik 200 bin lira.

DÖNEMLİK ÖDENİYOR

Vakıf üniversitelerinde kazanan öğrenciler kayıt döneminde, önceki dönemlerde başlayan öğrenciler ise üniversiteler tarafından belirlenen süre içerisinde ücret ödemelerini gerçekleştiriyor. Ücret ödemeleri tek seferde yapılabildiği gibi, dönem başlangıçlarında da ödenebiliyor. Ücretlerdeki artış enflasyona göre yapılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri