Camiler cıvıl cıvıl: Yaz Kur’an Kursları başladı

Diyanet’in Ankara’daki 3 bin 200 cami ve 900’den fazla adreste düzenlediği Yaz Kur’an Kursları 1 Temmuz itibariyle başladı. 2023’te 18 bin öğrencinin katıldığı kurslarda dini eğitimin yanı sıra eğlenceli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

2023-2024 eğitim öğretim döneminin sona erip, yaz tatilinin başlamasının ardından Yaz Kur’an Kursları başladı.

Ankara’da 3 binden fazla cami ve 900’den fazla Kur’an kursunda 2024 yılı Yaz Kur'an Kursları düzenleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl yaz tatili boyunca düzenlediği kurslara dileyen çocuklar katılabiliyor.

7 hafta sürecek kurslar bu yıl daha eğlenceli hale getirilirken; cami ve Kur’an kurslarının manevi atmosferine giren çocuklar Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerle birlikte sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, spor, mutfak ve sanat alanlarındaki derslerle yaz tatilini daha verimli geçirecek. Kayıtlar 8 Temmuz’a kadar devam edecek.

KURSLAR BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Yaz’a Kur’an’la Merhaba” sloganıyla duyurduğu 2024 yılı Yaz Kur’an Kursları başladı. Ankara’da da 3 binden fazla cami ve 900’den fazla Kur’an kursunda binlerce çocuğun kayıt yaptırdığı eğitimler bu yıl daha eğlenceli ve verimli olacak. Cami ve Kur’an kurslarının manevi atmosferine giren çocuklar Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılacak. Aynı zamanda kursa katılan çocuklara spor, mutfak ve sanat alanlarında da atölyeler düzenlenecek. Çocuklar arasında yardımlaşma ve dayanışma ile kardeşlik duygusunu da geliştirecek kurslar 7 haftalık tek dönem halinde 16 Ağustos’a kadar sürecek. Yatılı Kur’an Kursları ise dörder haftalık iki dönem şeklinde olacak. Bu kursların ilk dönemi 26 Temmuz’a kadar sürerken; ikinci dönemi 29 Temmuz- 23 Ağustos arası gerçekleşecek. 4-22 yaş arasındaki tüm vatandaşların katılabileceği kurslara kayıtlar 8 Temmuz’a kadar devam edecek. Kayıtlar il veya ilçe müftülükleri ile cami ve Kur’an kurslarından yapılabilecek.

ZARARLARDAN UZAK KALINACAK

Düzenlenen Yaz Kur’an Kursları ile 3 ay tatile giren çocuklar; televizyon, telefon, tablet ve bilgisayarda vakit geçirerek teknoloji bağımlılığı kazanmak veyahut internet ortamındaki tehlikeli akımlar ve zararlı alışkanlıklar ile ideolojilerden etkilenmek yerine hem sosyalleşecek hem de bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak.

GEÇEN YIL 18 BİN ÇOCUK VE GENÇ KATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2022-2023 dönemi verilerine göre Ankara’da 3 bin 209 cami ve 920 Kur’an Kursu bulunuyor. Verilerde Ankara’da 52 bin 921 kursiyerin 2023 yılında cami ve Kur’an kurslarında eğitim aldığı aktarıldı. Bunların 18 bin 123’ünün 22 yaşına kadar vatandaşlar oluşturdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri