Ankara'nın ilk gece kreşi Maltepe'de mesaiye başladı

Çankaya Belediyesi gece kreşi uygulamasını Maltepe Gündüz Bakımevi'nde başlattı. Aileler hastalık, cenaze ya da kaza gibi durumlarda da çocuklarını saatlik olarak kreşe bırakabilecek.

Çankaya Belediyesi gece mesaisi yapmak zorunda olan ailelere büyük bir kolaylık sağlayacak yeni hizmetini hayata geçirdi. Maltepe Gündüz Bakımevi'nde başlatılan gece bakımevi uygulaması Ankara’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Proje ile 36-72 aylık çocuklar hafta içi her gün ve cumartesi günü olmak üzere 19.00 - 07.00 saatleri arasında bakımevine kabul edilecek. Pazar günleri ise hizmet verilmeyecek.

Çankaya Belediyesi Kreşler Müdürü Ayfer Uslu, gece bakımevi hizmetinin seçim vaatlerinden biri olduğunu belirterek, projenin özellikle gece çalışan, çocuklarına bakacak kimsesi olmayan aileler için önemli bir destek sunduğunu ifade etti. Uslu, “Aileler ani gelişen durumlarda, hastalık, cenaze ya da kaza gibi durumlarda da çocuklarını saatlik olarak bırakabilecekler” dedi.

8 PERSONEL AKTİF ÇALIŞACAK

Gece bakımevinde hizmet verecek personel kadrosu da oldukça donanımlı. Uslu, her gece iki öğretmen, iki yardımcı öğretmen, iki destek personeli ve iki hemşirenin görev yapacağını aktardı. Bakımevinde çocuklara akşam yemeği de sunulacak.

Uslu, gece bakımevinin şu anda pilot bir uygulama olarak başladığını ve talebe göre diğer kreşlerde de benzer hizmetlerin sunulabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri