Ankara Kent Konseyi: Öğretmenler vatansever nesillerin güvencesidir

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yeni bir açıklama yayınladı. "Sağlam temellere dayalı yerli ve milli eğitimin tek güvencesi öğretmenlerdir" diyen Yılmaz, eğitimin ulusların varlığı için hayati bir unsur olduğunu vurguladı.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir açıklama yaptı. Eğitim ve öğretimin ulusların geleceği için hayati öneme sahip olduğuna vurgu yapan Yılmaz, fırsat eşitliği ve aklın rehberliğinde yükselen nesiller yetiştirmenin önemini dile getirdi.

ÖĞRETMENLER EĞİTİMİN TEMİNATI

Yılmaz, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Eğitim, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder" sözünü hatırlattı. Yerli ve milli eğitimin teminatının öğretmenler olduğunu belirtti.

Ankara’da 3 bin 472 okulda 1 milyon 95 bin öğrenci ve 78 bin 289 öğretmen ders başı yaptı. Ülke genelinde ise 74 bin okulda 20 milyona yakın öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen yeni eğitim yılına başladı. Başkan Yılmaz, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına öğrenci ve velilere başarılar getirmesini diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri