Ulus Anafartalar’da tabelalara standart getirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Ulus Anafartalar bölgesinde başlattığı tasarım projesi ile tabelalara standart getirildi. Amaç Ankara’ya kimlik kazandırmak.

Başkent Ankara’nın tarihi merkezlerinden Ulus Anafartalar Caddesi’nde dönüşüm devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje ile Anafartalar bölgesi tarihi dokusu korunarak canlandırılıyor. Proje ile tabelalara standart getiriliyor.

DAHA GÜZEL BİR BAŞKENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Anafartalar Caddesi’ndeki yenileme çalışmalarıyla ilgili x hesabından açıklama yaparak “Ankara’nın tarihi kent merkezinde büyük dönüşüm devam ediyor” dedi. Yavaş, “Anafartalar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi ile bölgeyi özgün görünümüne kavuşturuyor, tarihi dokuyu koruyarak canlandırıyoruz. Tarihle modern yaşamın buluşma noktası Anafartalar Caddesi’nde, yenilenen yüzüyle daha güzel bir başkent için çalışıyoruz!” diye ekledi.

KAYBETTİĞİ HİKAYESİNİ YENİDEN YAZMAK

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş de, “Ankaramızın kurucu merkezi, tarihi kent merkezi Ulus’ta Anafartalar Caddesi Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi’ni başlatmış bulunuyoruz. Esas amacımız bu kenti kimlikli kent yapıp, Ankara’nın uzun yıllardır kaybettiği hikayesini yeniden yazmak” dedi.

STANDART TABELALAR ASILIYOR

Bekir Ödemiş, çalışmalar hakkında bilgi vererek “Cephelerde kompozit cepheler uyguladık. Özel aydınlatmalar ve özel standart tabelalar uyguladık. Özellikle kaldırım düzenlemelerinde çok özel malzemeler seçtik. Granit malzemeler kullanıyoruz. Buradaki mülk sahipleri, kullanıcılar ve kiracılar dahil tüm esnafımızla uzun uzun toplantılar gerçekleştirdik. Nihai projeye de hep beraber karar verdik” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir’in Anafartalar bölgesinde yürüttüğü proje kapsamında 19’u tescilli 104 binadan 25’inin yenilenmesi çalışması tamamlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri